Infraestructures i serveis

transports

infraestructures

El metro ja creua tot Sabadell després de 9 anys d’obres

Inaugurades 3 estacions, que s’afegeixen a les 2 del 2016, amb una inversió de 430 milions i un retard de 5 anys

Un tren batejat amb el nom de Muriel Casals va ser el primer a recórrer oficialment els 3,7 quilòmetres de doble via que separen l’estació de la Creu Alta i la de Sabadell Parc del Nord, passant per Sabadell Nord. Amb la inauguració es tancaven 9 anys d’obres per fer realitat l’anomenat “metro a Sabadell”, és a dir, el perllongament de la línia del ferrocarril amb un total de 5 estacions –les de Can Feu Gràcia i Sabadell Plaça Major es van obrir el setembre del 2016. La Generalitat ha invertit un total de 430 milions en un projecte que suposa una prolongació de 5,2 quilòmetres de vies i que inclou noves cotxeres a Ca n’Oriac. Les obres es van iniciar l’any 2008 i, inicialment, s’havien d’haver finalitzat el 2012, justament l’any que van tenir una aturada per problemes de finançament. El president Carles Puigdemont reconeixia el retard i es disculpava amb la ciutadania, alhora que deixava clar que el compromís sempre ha estat ferm. “El perllongament fet a Terrassa ha estat tot un èxit, fins i tot superior a les previsions inicials, i això ens fa pensar que, en el cas de Sabadell, es repetirà la mateixa història”, deia. Tant Puigdemont com el conseller de Territori, Josep Rull, van destacar l’aposta de la Generalitat per una mobilitat sostenible i pel transport públic. En aquesta línia van recordar els diferents projectes que o bé s’han finalitzat o bé estan en marxa per afavorir-lo posant com a exemple els treballs de les L-9 i L-10 de metro, entre d’altres.

Rull avançava que es preveu tancar aquest 2017 amb 2,7 milions de viatgers a Sabadell, i créixer fins a prop de 4,2 milions el 2021. Destacava la transformació de la mobilitat comarcal, ja que hi haurà un intercanviador amb Renfe a Sabadell Nord, s’han augmentat els autobusos a Castellar i es millora la connexió amb la Universitat Autònoma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia