Infraestructures i serveis

Cues a primera hora a l’Aeroport del Prat per passar els controls

Per a aquest dimecres, es manté l’operativa d’un dia d’estiu, amb més d’un miler de vols previstos

L’aeoroport del Prat ha registrat per tercera jornada consecutiva cues per creuar els controls de seguretat i accedir a les zones d’embarcament. Ha estat a primera hora del matí, poc abans de les sis, quan s’han produït pics d’espera de fins a 40 minuts, segons han informat fonts d’Aena, tot i que passades les vuit la situació ja s’havia tornat a normalitzar. Aena també ha precisat que, tot i que en determinats moments no hi hagi tots els accessos oberts, totes les seves infraestructures estan disponibles. Per a aquest dimecres, l’operativa prevista a l’aeroport és la d’un dia d’estiu –sense que hagi variat respecte els darrers dies– i s’esperen més d’un miler d’enlairaments i aterratges. De rerefons, hi ha el conflicte laboral que mantenen els treballadors de l’empresa de seguretat Eulen, concessionària del servei de vigilància, i la direcció, i la vaga convocada a partir del 4 d’agost.

Les dues parts s’havien d’asseure a negociar a la seu del Departament de Treball per trobar una sortida al conflicte però la torbada no es va arribar a celebrar perquè els treballadors van reclamar la presència d’Aena. Per això, es van emplaçar per al divendres a les onze del matí, on el comitè d’empresa ha reclamat la presència de representants de l’ens gestor. Mentrestant, els vigilants seguiran fent només els serveis que marca el reglament, fet que podria provocar noves cues en els propers dies, i neguen que estiguin fent una vaga encoberta, una vaga de zel.

Els vigilants de seguretat de l’aeroport del Prat denuncien que tenen menys efectius dels que consideren necessaris i reclamen millores en les seves condicions de feina. Asseguren que per manca de personal estan sotmesos a una càrrega de treball “insostenible” que els genera esgotament físic i psíquic. Per tot això, han convocat vaga indefinida tots els divendres, diumenges i dilluns de 5.30 a 6.30, de 10.30 a 11.30, de 16.30 a 17.30 i de 18.30 a 19.30.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona