Infraestructures i serveis

Infraestructures

Girona reivindica el seu aeroport per descongestionar el Prat

Cambres de Comerç i patronals recorden a Aena que Vilobí d’Onyar està preparat “per atendre més trànsit aeri”

L’empresariat gironí ha reivindicat l’aeroport de Vilobí d’Onyar (Selva) com a “alternativa per descongestionar” el Prat davant conflictes com el d’Eulen. Les Cambres de Comerç, les patronals i el Fòrum Carlemany, agrupades sota el paraigües del Grup Impuls per Girona (GiG) recorden a Aena que la terminal està preparada “per atendre més trànsit aeri”. I no només en el cas de “circumstàncies excepcionals”, com en el cas de les cues als filtres de seguretat del Prat, sinó també “per integrar el creixement de noves connexions de les companyies que ja hi operen”. El GiG reclama a l’Estat que resolgui el conflicte laboral d’Eulen, perquè “la situació afecta de manera negativa” la imatge de les comarques gironines (ja que molts turistes aterren o s’enlairen des del Prat per anar després cap a la Costa Brava o l’interior de la demarcació).

El GiG no s’està de retreure obertament a Aena que el de Barcelona “ha estat l’únic aeroport de la trentena” on Eulen hi presta servei “on s’està produint aquesta afectació tan important”.Vilobí d’Onyar, una alternativa. Els empresaris demanen que “davant aquest tipus de situacions excepcionals” com la de Barcelona, es tingui en compte l’aeroport Girona-Costa Brava. “Cal pensar que pot ser una alternativa per descongestionar l’aeroport del Prat en cas de necessitats derivades de conflictes similars”, recull el comunicat.

El GiG subratlla que la terminal de Vilobí està “preparada per atendre més trànsit aeri”. No només “per circumstàncies especials”, sinó també per acollir noves connexions d’aquelles companyies que hi operen. “Així com també d’altres que vegin Girona com un aeroport on sempre és més àgil el procés operatiu”, indica l’empresariat.

Per últim, el Grup Impuls per Girona critica l’actual model de gestió dels aeroports, i reclama de nou que el territori hi tingui veu i vot. “El GiG sempre ha defensat l’establiment d’un sistema més descentralitzat, que no s’ha arribat a implementar per la política que ha liderat el govern estatal”, subratlla.

El GiG el formen les tres cambres de comerç gironines (Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols), les patronals Pimec i Foeg i el Fòrum Carlemany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona