Infraestructures i serveis

L’aeroport supera el milió de passatgers

Al juliol es va registrar un altre increment d’usuaris, d’un 17%

L’activitat a l’aeroport Girona-Costa Brava continua en la línia ascendent que va començar ara fa quatre mesos i d’aquesta manera deixa enrere mesos de pèrdues d’ocupació. Si al maig el trànsit de passatgers ja va pujar un 25% i al juny va fer-ho un 26%, aquest juliol s’ha tancat amb una altre increment. Segons les últimes dades fetes públiques ahir per Aena, les instal·lacions aeroportuàries de Vilobí d’Onyar van tancar el mes de juliol amb 303.256 passatgers, un 17,2% més que el juliol de l’any passat. I aquest primer semestre acaba amb un balanç d’1.109.748 usuaris, un 16,1% més que els primers sis mesos de l’any passat.

La companyia aèria de baix cost irlandesa Ryanair continua acaparant el trànsit de passatgers que passen per les instal·lacions aeroportuàries. De fet, transporta dos de cada tres passatgers (203.099). A aquesta companyia la segueixen, tot i que ja a molta distància, la seva competidora Jet2 (29.573), Transavia (28.697) i Thomson (12.829). De l’estadística també cal destacar que la ruta que enllaça Vilobí d’Onyar amb Moscou, i que gestiona la russa Pobeda Airlines, ha tingut 4.815 passatgers aquest juliol. Pel que fa a rutes, durant el juliol, les més sol·licitades van ser Amsterdam, Manchester, Brussel·les-Charleroi, Birmingham o Weeze (Alemanya). D’altra banda, i en consonància amb el nombre de passatgers, l’aeroport Girona-Costa Brava va registrar el mes passat 2.837 operacions d’enlairaments i aterratges, un 6,5% més que el juliol del 2016. I en aquest sentit, l’acumulat entre el gener i el juliol d’operacions d’aquest any es va situar en 11.869, un 4,7% més que el primer semestre del 2016.

Pel que fa a transport de mercaderies, els resultats també són positius. El mes passat, se’n van transportar 4,6 tones, un 44,8% més que el juliol de l’any passat. En el primer mig any se n’han mogut 76,49 tones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona