Infraestructures i serveis

municipal

subministrament d'aigua

Vilademuls licita les obres de l’aigua

Es confia que els treballs posin fi als problemes d’abastament al municipi

Els pròxims dies començaran les obres que haurien de posar fi als problemes d’abastament d’aigua que té Vilademuls des de fa anys. L’Ajuntament n’ha licitat els treballs –repartits en dos projectes diferents–, per un import global de 265.000 euros. La major part del cost l’assumeix l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), mentre que el consistori es fa càrrec del 10% i l’IVA.

Els treballs consisteixen, d’una banda, a condicionar i posar de nou en funcionament un pou de Vilafreser, al qual s’afegirà un dipòsit on es clorarà l’aigua. D’altra banda, es repararà el pou de Terradelles que es va contaminar amb mercuri el 2015, després de les obres del TAV, i es connectarà amb el nucli de Sant Esteve de Guialbes. D’altra banda, l’ACA destinarà 60.000 euros per reformar el pou i el dipòsit d’Orfes, que són unes instal·lacions que havien quedat obsoletes. Es preveu que d’aquí a dos mesos les obres estiguin enllestides. “Un dels aspectes que més puntuaven en el concurs per adjudicar-les va ser precisament que poguessin començar aviat i les fessin de pressa”, assenyala l’alcalde, Àlex Terés. Hi ha hagut estius en què s’ha hagut de restringir el consum. L’últim cop va ser el 2016. Aquest estiu passat, en canvi, l’alcalde no ha hagut d’activar el decret de sequera, ja que les complicacions que hi ha hagut han estat puntuals –explica Terés– i s’han solucionat portant aigua als llocs afectats amb camions cisterna.

L’Ajuntament calcula que aquest any haurà gastat uns 100.000 euros (un 10 % del pressupost municipal) en reparacions a la xarxa d’abastament, que va modernitzant quan disposa de recursos. La xarxa no és eficient perquè la van construir a la dècada de 1980 els propis veïns i amb materials que no han resistit el pas del temps.Això fa que tot sovint hi hagi pèrdues d’aigua en algun punt de les canonades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona