Infraestructures i serveis

municipal

tanatori

Els promotors del tanatori de Sant Adrià se senten “obligats” a tirar endavant

Asseguren que les clàusules del concurs així ho indiquen i esperen tenir aviat la llicència d’obres

Mantenen que és un projecte “positiu” per al municipi

La societat Tanatori del Litoral SL, participada per Pompas Fúnebres de Badalona i Áltima, que va adjudicar-se el concurs per a la construcció d’un tanatori amb servei de crematori a Sant Adrià de Besòs, tirarà endavant el projecte perquè, segons expliquen, hi estan “obligats”. La tramitació ha fet un pas endavant amb la concessió de la llicència ambiental. Els promotors asseguren que estan satisfets i esperen obtenir en breu la llicència d’obres, l’últim tràmit administratiu previ a l’inici de la construcció de l’equipament, que té una important oposició veïnal.

Anna Maria Gassió, gerent del Tanatori del Litoral SL, diu que es fa difícil parlar de terminis perquè no saben quan obtindran el permís pendent però que tan aviat com arribi “estarem obligats a començar la construcció perquè així ho diuen els termes del concurs”. Gassió admet que han mantingut converses amb l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Barcelonès, les dues administracions propietàries dels terrenys del marge dret del Besòs on s’ha de construir el tanatori, però manté que les condicions del concurs no es poden canviar. “Si es trenca el concurs, es trenca amb totes les conseqüències”, adverteix. Tot i això, l’Ajuntament de Sant Adrià es va comprometre en un ple municipal de fa més d’un any a encetar un procés de negociació amb el Consell Comarcal del Barcelonès i la societat Tanatori Litoral SL per deixar sense efecte, de mutu acord, l’obligatorietat de la construcció del forn crematori.

Des de Tanatori del Litoral mantenen que es tracta d’un “bon projecte”. “Serà el primer equipament funerari per a Sant Adrià, que mai ha disposat de cementiri ni de cap altre tipus d’instal·lació per a la vetlla de difunts, i donarà resposta a una demanda existent a la ciutat”, diu la gerent. Hi afegeix que el projecte ha obtingut els informes favorables previs de la direcció general de Qualitat Ambiental, la subdirecció general de Coordinació de la Salut Pública a Barcelona i Girona, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i dels serveis tècnics municipals de Sant Adrià. A més, assegura que estan disposats “a parlar amb qui faci falta per explicar que es tracta d’un projecte positiu”.

Nova protesta dels opositors al projecte

El so de les cassoles va tornar ahir a la plaça de la Vila per reclamar la retirada del projecte. La plataforma Stop Crematori va aplegar més d’un centenar de persones que s’oposen que a la ciutat pugui haver-hi un equipament que consideren que incrementarà els nivells de contaminació ambiental. La d’ahir va ser la quinzena concentració convocada per la plataforma, que ha aconseguit les adhesions de 22 entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona