Infraestructures i serveis

Societat

Endesa invertirà 79,3 milions els tres anys vinents a la demarcació

La companyia destinarà aquesta quantitat a diverses infraestructures i projectes gironins, com per exemple la nova subestació de Riudarenes

Endesa invertirà 79,3 milions d’euros durant el període 2018-2020 en diverses infraestructures i projectes gironins. Un dels projectes destacats és la construcció de la nova subestació a Riudarenes, a la qual es destinaran disset dels 79 milions. Aquesta instal·lació, que actualment està en tràmits administratius, està associada a la xarxa de transport de les comarques gironines i, segons Endesa, permetrà reforçar el subministrament de l’anella de 110 kV de la Costa Brava.

Està previst que la subestació de Riudarenes consti d’una unitat de transformació de 400/110 kV amb una potència de 315 MVA, i es complementaria amb la subestació de Bescanó i la de Santa Llogaia, que està previst que entri en funcionament el primer quadrimestre de l’any que ve.

A banda de la subestació de Riudarenes, en el pla d’inversions d’Endesa també hi ha la repotenciació de la línia de 110 kV Juià-Xirgu, amb una inversió de 3,6 milions d’euros. En aquest cas, es pretén incrementar la capacitat tèrmica d’aquesta línia per reforçar l’anella de 110 kV del Gironès. Concretament, el traçat que es repotenciarà té una longitud de 13,6 quilòmetres.

Una altra de les infraestructures destacades és l’ampliació de la transformació d’alta a mitjana tensió a Llançà. Altres actuacions inclouen el telecomandament de més línies, que permet accionar-les a distància en cas d’incidències i que ja s’està duent a terme en diversos punts del territori, i la instal·lació de més dispositius per a la protecció de l’avifauna, entre d’altres.

LES XIFRES

79,3
milions
d’euros destinarà Endesa des del 2018 fins al 2020 en noves inversions a les comarques gironines.
17
milions
són per a la construcció de la nova subestació de Riudarenes, que ara està en tràmits.

Una dècada d’inversions a Girona

Les inversions d’Endesa en la darrera dècada a les comarques gironines han estat marcades per l’arribada de la MAT. Així, Endesa ha posat en servei vuit nou línies d’alta tensió, cinc subestacions i 51 línies de mitjana tensió. Així, s’ha passat de les 43 línies d’alta tensió que tenia el 2007 a les 51 que hi ha actualment, o de les 36 subestacions que hi havia en aquell mateix any a les 41 que hi ha avui dia, per exemple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona