Infraestructures i serveis

Infraestructures

Surt a concurs l’estudi de viabilitat dels baixadors de tren a Pont Major i Avellaneda

L’alcaldessa de Girona anuncia que el projecte que avui es treu a concurs de licitació suposa “una modificació substancial de la mobilitat” al territori

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va anunciar, ahir, que avui la Generalitat treu a concurs de licitació l’estudi de viabilitat dels dos nous baixadors de tren a Pont Major- Pedret i a l’Avellaneda-Mas Gri. “Des de Girona, estem molt contents, perquè és una feina que feia molt de temps que estàvem treballant des de l’Ajuntament i que, al final, sembla que veurà la llum”, va afirmar Madrenas, ahir, durant la visita a la trobada que l’Associació Multicapacitats feia a Girona. Segons l’alcaldessa, “és una mesura molt important per a una mobilitat sostenible” del territori i hi va afegir que és la culminació de la feina que han anat duent a terme, “d’una forma poc pública”, però que ara sí que poden explicar. De fet, Madrenas va explicar que des que va assumir l’alcaldia va començar a treballar amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, sobre el tema i, “de mica en mica, pas a pas”, sembla que, finalment, han aconseguit “convèncer que pot ser una infraestructura molt important”.

Avantatges

Per l’alcaldessa, “és cert que cal fer un estudi seriós de viabilitat”. Madrenas va afirmar que hi estan absolutament d’acord i que “ara s’inicia aquest estudi” perquè “no se sap” quanta gent poden beneficiar aquests dos nous baixadors, va reconèixer. “Però és evident que tant poden ajudar els veïns dels dos extrems de la ciutat, com també totes les persones que venen de fora i que poden trobar mesures alternatives a haver d’entrar a la ciutat. Té moltíssims avantatges”, hi va afegir.

LA DATA

4.12.2017
Es treu a concurs de licitació
l’estudi dels dos baixadors de tren als dos extrems de Girona.

LA FRASE

Tant poden ajudar els veïns dels dos extrems de la ciutat com totes les persones que venen de fora
Marta Madrenas
alcaldessa de girona

Un projecte del 2010 que va quedar oblidat

Els projectes per construir dos nous baixadors a la ciutat de Girona estaven inclosos dins del pla urbanístic del sistema urbà de Girona de l’any 2010, quan a la Generalitat governava el tripartit, però la crisi el va deixar enterrat en un calaix. L’alcaldessa sempre ha defensat que no és una obra “faraònica”, perquè la inversió és relativament petita, i el retorn seria gairebé immediat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona