Infraestructures i serveis

Societat

L’ACA invertirà quatre milions en la depuradora de Cassà de la Selva-Llagostera

El projecte d’ampliació de la infraestructura és a informació pública

La planta doblarà la capacitat actual i cobrirà les necessitats de sanejament

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública el projecte d’ampliació de la depuradora de Cassà de la Selva-Llagostera, que suposa una inversió d’uns quatre milions d’euros.

La informació del projecte, enllestit el mes d’abril d’aquest any, es podrà consultar fins al 25 de gener, bé de manera presencial a les oficines de l’ACA a Barcelona i Girona o als ajuntaments de Cassà de la Selva i Llagostera, o bé per via telemàtica.

Doblar la capacitat

Segons explica l’ACA en un comunicat, les obres d’ampliació faran possible garantir les necessitats de sanejament actuals i futures dels dos municipis, ja que la planta gairebé doblarà la seva capacitat de tractament, i passarà dels 2.984 m³/dia (17.406 habitants equivalents) als 5.968 m³/dia (29.840 habitants equivalents). De totes maneres, per fer possible aquest increment de capacitat, es preveu construir una nova línia de tractament paral·lela a l’existent i es millorarà el pretractament, entre moltes altres millores que també incidiran en la línia de fangs. També està previst incorporar una nova estació de bombament a la xarxa de col·lectors i es duran a terme diverses actuacions orientades a reduir els sobreeiximents en episodis de pluges intenses i el seu impacte sobre el medi.

Fa poques setmanes, a finals de novembre, l’alcalde de Cassà de la Selva, Martí Vallès, i el de Llagostera, Fermí Santamaria, acompanyats de regidors i tècnics dels dos consistoris veïns, van visitar l’estació depuradora, que aviat s’ampliarà. Ja en aquell moment els consistoris van anunciar que l’obra d’ampliació, que anirà a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua, es preveu que duri uns vuit o nou mesos i permetrà ampliar el servei ofert per aquesta instal·lació.

LES XIFRES

4
milions
d’euros, aproximadament, costarà l’actuació a la depuradora de Cassà-Llagostera.
29.840
habitants.
L’ampliació cobrirà el sanejament de les aigües residuals generades per aquest nombre d’habitants.

516 depuradores a Catalunya

El pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu programa de mesures associat inclouen les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o la millora de l’estat ecològic de les aigües superficials, subterrànies i marines. Segons avança l’Agència Catalana de l’Aigua, en data d’avui les 516 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de les aigües residuals generades per més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa a la comarca de la Selva, té 24 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 95% de la població. Al Gironès, les depuradores cobreixen les generades pel 95% de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona