Infraestructures i serveis

Municipal

Comencen les obres de l’‘skate park’ de Banyoles

Està previst que d’aquí a tres mesos ja es pugui estrenar el reclamat parc de patinatge, el primer de la ciutat, situat al costat del pavelló de la Farga

Aquesta setmana han començat els treballs de construcció del parc de patinatge de Banyoles, al passeig Mas Riera, a l’altura del pavelló de la Farga. La previsió de l’Ajuntament és que les obres durin uns tres mesos. El projecte l’ha redactat l’empresa especialitzada en aquest tipus d’equipaments Spoko Ramps, de Barcelona i té un pressupost de 60.000 euros. Serà el primer equipament d’aquest tipus que tindrà la ciutat.

El recinte, que es condicionarà entre el rec ornamental i una de les calçades del passeig, tindrà 500 metres quadrats de superfície. Inclourà una zona de street i, entre altres elements habituals en aquest tipus d’instal·lacions, un pla inclinat en un extrem i un bowl a l’altra punta. Segons el projecte, els materials utilitzats en la construcció seran sobretot el formigó i, per a determinades peces, el ferro. El bowl (una banyera enfonsada, que en aquest cas tindrà més de 2 metres de profunditat) ha estat una petició dels patinadors que han participat en la redacció del projecte, segons han explicat fonts de l’equip de govern.

Segons el consistori, el seu emplaçament –al passeig Mas Riera, una zona verda del sud de la ciutat, sense habitatges a la vora i molt a prop d’un pavelló- i les seves característiques tècniques agraden als possibles usuaris, que es constituiran en associació per tal de vetllar per les instal·lacions i organitzar activitats juntament amb el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i l’Ajuntament de Banyoles.

Consens

Anteriorment ja s’havia aconseguit el consens amb els grups de l’oposició municipal, després de descartar l’emplaçament pensat inicialment (un extrem del parc Manel Saderra) arran de l’oposició dels habitants de la zona, preocupats per les molèsties –bàsicament, sorolls– que provocaria el recinte.

El fet que els patinadors disposin d’un espai propi evitarà els problemes que la seva presència als carrers a vegades provoca amb els vianants.

LA DATA

04.2018
és el mes
en què l’Ajuntament compta poder estrenar el nou recinte.

El veïnatge amb el pavelló

Un dels avantatges de l’emplaçament escollit per al parc, que assenyalen fonts de l’Ajuntament de Banyoles, és el veïnatge amb el pavelló de la Farga. Disposar d’una instal·lació esportiva al costat –argumenten– permetrà, si cal, que els patinadors en facin servir els vestidors i serveis, per exemple. També s’obre la possibilitat d’organitzar activitats d’envergadura –més enllà de l’àmbit local– relacionades amb el patinatge urbà.

El de Banyoles serà el segon skate park del Pla de l’Estany. Ja n’hi ha un a Porqueres, precisament situat en una zona d’equipaments esportius, la de Miànigues. Es tracta, però, d’un recinte més senzill, dotat amb només les peces elementals d’aquest tipus de recintes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona