Infraestructures i serveis

Obres de millora en marxa al port pesquer de Roses

Ports de la Generalitat inicia els treballs per renovar el moll de Ribera, el moll dels magatzems dels pescadors i el pantalà de pesca, i impulsar el servei a la pesca, la nàutica i els xàrters nàutics

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat aquesta setmana les obres de reparació i substitució del moll de Ribera, el moll dels magatzems dels pescadors i el pantalà de formigó a la dàrsena pesquera del port de Roses. El projecte, que es va treure a licitació a l’agost, ha de modernitzar i potenciar el port rosinc. L’actuació, inclosa en el pla d’inversions 2014-2017 de l’administració portuària, disposa d’una inversió de 680.000 euros i un termini d’obres que es preveu que durarà quatre mesos. “Invertim en la millora de les infraestructures al servei de la pesca perquè representa un sector productiu prioritari pel govern de Catalunya”, diu el president de Ports de la Generalitat, Ricard Font.

Tres punts d’obres

El projecte engloba tres punts d’obra: el moll de Ribera, on amarra la flota de la nàutica popular i els xàrters nàutics; el moll dels magatzems dels pescadors, on amarra part de la flota pesquera, i el pantalà de formigó on amarra una part d’embarcacions de pesca de petita eslora.

Les obres s’han iniciat al sector pesquer i al pantalà on amarren embarcacions petites. Perquè els pescadors puguin continuar desenvolupant la seva activitat, les embarcacions de tresmall i les de teranyina s’han traslladat temporalment a un altre punt de la dàrsena pesquera mentre durin les obres. L’actuació dels dos molls i el pantalà de formigó consisteix en la reparació estructural de les tres infraestructures. Després, es renovarà el paviment a les tres superfícies, així mateix els norais o punts d’amarratge per a les embarcacions se substituiran tant als dos molls com al pantalà.

El projecte continuarà al primer tram del moll de Ribera, on s’amarra la nàutica popular. En aquest tram es col·locarà un graó de fusta longitudinal per accedir millor des del moll a les embarcacions petites. A més, el moll de Ribera també es dotarà de mobiliari urbà i jardineres. L’actuació convertirà la zona de ribera en un espai més integrat amb l’entorn urbà, potenciant l’encaix del port pesquer de Roses i el teixit urbà amb més espais ciutadans, una de les línies estratègiques de l’administració portuària.

LA XIFRA

680.000
euros.
És el pressupost del projecte d’obres al port de Roses, amb un termini d’execució de quatre mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona