Infraestructures i serveis

municipal

serveis

El solar de Banyoles on s’havia de fer un hotel tornarà a ser un pàrquing

Després que l’antic propietari va tancar la finca, l’Ajuntament i el nou amo dels terrenys arriben a un acord que s’anirà renovant anualment

D’aquí a poques setmanes es podrà tornar a aparcar lliurement al solar de la Vila Olímpica de Banyoles que ja s’havia aprofitat com a pàrquing, fins que a l’octubre del 2015 el van tancar. La finca està situada a la cantonada de l’avinguda de la Draga i del carrer Gaudí, a prop del Club Natació Banyoles, i té capacitat per a una trentena de turismes. Tenint en compte que en aquesta zona de la ciutat sovint hi ha un dèficit d’espai per aparcar, es preveu que el solar sigui de molta utilitat, tal com passava abans que el tanquessin. L’amo i l’Ajuntament han pactat un conveni d’un any de durada, renovable. El consistori no pagarà res, però invertirà uns 4.000 euros a condicionar el terra. El tracte quedarà sense efecte en el moment que el propietari es decideixi a construir-hi.

Aquest solar estava destinat inicialment a un hotel. El projecte es va anar retardant fins que, en l’actualitat, està pràcticament oblidat. Fonts del consistori afirmen que Banyoles no té un dèficit important de places hoteleres. L’anterior propietari era el mateix de l’antic bar El Cisne, que hi volia aixecar un hotel. En disposar de l’altre terreny, va demanar que es requalifiqués El Cisne per fer-hi habitatges, cosa que el consistori va fer. Paral·lelament, es va deixar aquella finca de la Vila Olímpica oberta perquè s’hi aparqués. Quan els pisos estaven pràcticament enllestits, es va detectar que s’havien edificat més metres dels permesos. Enmig de l’estira-i-arronsa entre l’amo i l’Ajuntament, el primer va decidir tancar l’aparcament. Mesos més tard, la propietat d’El Cisne i del solar buit va canviar de mans. Amb els nous amos l’Ajuntament va poder pactar, primer, la reducció de la superfície dels pisos (se n’han enderrocat en part), i ara, la reobertura de l’aparcament.

LA DATA

2015
és l’any
en què el propietari de la finca, que tenia desavinences amb l’Ajuntament, va decidir tancar el solar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona