Infraestructures i serveis

aeroports

girona

L’aeroport guanya un 3% més de passatgers al febrer

Tot i baixar el nombre d’operacions, un total de 40.719 viatgers passen per la infraestructura gironina

L’aeroport de Girona ha incrementat un 3% el nombre de passatgers aquest febrer respecte al mateix mes de l’any passat. Segons dades difoses ahir per Aena, tot i que el nombre d’operacions a la infraestructura gironina ha disminuït perquè s’hi han enlairat i aterrat 588 avions –un 35,7% menys–, la xifra de passatgers continua a l’alça. Concretament, han estat un total de 40.719 passatgers, la majoria dels quals, un 86,5%, usuaris de la companyia Ryanair, líder a l’aeroport.

A la companyia irlandesa la segueix la russa Pobeda, que ha transportat un 10,5% dels passatgers. Tot i el creixement del nombre de passatgers, destaca encara més el nombre de mercaderies transportades durant aquest mes de febrer passat, un 50% més que fa un any, amb un total de 8 tones transportades.

Amb un total de 40.719 passatgers transportats al febrer, més els del gener, en l’acumulat fins al mes de febrer, l’aeroport gironí suma 82.437 passatgers, un 2,7% més que en el mateix període del 2017.

Pel que fa a destinacions més populars, hi ha dues rutes que destaquen per sobre de les altres al llarg d’aquests mesos d’hivern des de l’aeroport de Girona. Són les que connecten amb l’aeroport de Pisa, a Itàlia (8.903 persones al mes de febrer) i el d’Eindhoven (6.494), a Alemanya. Altres destinacions que destaquen són la capital russa, Moscou (4.312); Càller (3.233), a Sardenya; Bratislava (2.794), a Eslovàquia, o Rabat (2.720).

D’aquí a un parell de setmanes comença la temporada d’estiu a l’aeroport de Girona, on ja s’augura una important ampliació del nombre de rutes, sobretot pel que fa a la companyia Ryanair, que passarà de nou rutes a 41.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona