Infraestructures i serveis

les inversions de l'estat

aplicació del 155

Reobre l’estació renovada de Sabadell Centre enmig de la tensió dels manifestants

Desenes de persones intenten impedir la inauguració de l’estació i una d’elles és detinguda

Les obres acaben amb una demora de quatre mesos

Vuit mesos després que s’iniciessin les obres a l’estació Sabadell Centre de Renfe, els trens ja tornen a fer-hi parada des d’ahir. La reobertura de l’estació, que s’ha produït amb quatre mesos de demora, va estar plena de polèmica. Cap membre del govern local va assistir a la inauguració de la remodelació, que va tenir la presència del secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, i del delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, entre altres autoritats. Així, els representants polítics de Sabadell van manifestar el seu desacord amb la presència en actes públics de la ciutat “dels representants del govern d’excepció com a conseqüència de l’aplicació de l’article 155”.

Al mateix temps, desenes de persones convocades pels comitès de defensa de la República (CDR) van intentar impedir la inauguració de la remodelació. Els manifestants es van seure al terra dels accessos de l’estació des de primera hora del matí per rebutjar també la presència d’autoritats del govern espanyol. Es van viure moments de tensió quan els Mossos d’Esquadra van intervenir per desallotjar els concentrats de la zona, una actuació que es va saldar amb un detingut per haver oposat resistència als agents i diverses persones identificades. Segons fonts del cos policial, els Mossos els van treure un per un “per fer espai”, però no van carregar contra ells.

“No deuen estar d’acord amb el fet que el govern de l’Estat inverteixi a Catalunya, tot i que habitualment hi ha queixes per falta d’inversió”, va dir Millo en al·lusió a les protestes, alhora que va considerar que la inauguració de l’estació “és una bona notícia i és motiu de satisfacció”. Les obres, que han tingut un cost de prop de 2,4 milions d’euros, han consistit a fer accessible l’estació per a tots els usuaris mitjançant la instal·lació d’ascensors i escales mecàniques que connecten les andanes i el vestíbul amb la superfície.

El govern local va recordar en un comunicat que han calgut 20 anys de reivindicacions perquè es materialitzin les millores i va tornar a denunciar la “falta d’inversió històrica” i “l’incompliment sistemàtic” de la planificació de Renfe.

LA FRASE

Els protestants no deuen estar d’acord amb les inversions del govern de l’Estat a Catalunya
Enric Millo
delegat del govern a catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona