Infraestructures i serveis

Canalitzaran la riera Pedralta al pas pel Golf de Santa Cristina

L’obra durarà vuit mesos i bona part de la inversió la subvencionarà l’ACA

Donarà seguretat a cases adjacents

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro canalitzarà el tram final de la riera Pedralta, al pas entre diverses finques a pocs metres d’habitatges de la urbanització Golf Costa Brava, per evitar possibles inundacions en aquest àmbit, que és el sector més baix de la zona urbana. L’actuació, pendent ja només de la sortida a subhasta del contracte d’obres després d’anys de tràmits, té un pressupost inicial de 448.225 euros i un termini d’execució de vuit mesos.

Les obres habilitaran un calaix de formigó en forma d’U, i el govern local les tirarà endavant amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de 280.000 euros, més del 60%. “El procés ha estat lent, però finalment ja ho tenim tot a punt per fer l’obra i protegir una zona urbana davant possibles avingudes”, ha recordat l’alcalde, Xavier Sala.

La canalització afecta només el darrer tram de la riera, d’uns 213 metres lineals, que van des del carrer Claude Burrus fins a trobar-se amb la riera del Vilar. Les dues rieres es troben quasi davant la mota de la variant de Santa Cristina, on hi ha uns passos per sota perquè les dues rieres acabin desembocant al riu Ridaura, que és a l’altre costat mateix de la carretera. El calaix a l’altura del carrer Claude Burrus, on hi ha un pont, farà 5 metres d’amplada i s’anirà estrenyent, fins a la part final, davant els estelladors, una construcció medieval per aprofitar la força de l’aigua. D’altra banda, l’alçària del calaix serà d’entre 2 i 4 metres. Les dimensions s’han calculat tenint en compte el cabal del període de retorn de 500 anys, que s’ha fixat en 31,9 metres cúbics per segon.El projecte per a la canalització del tram final de la riera Pedralta es va iniciar l’any 2011 amb una proposta redactada per Gesa SL. I quatre anys més tard es va aprovar definitivament. Amb aquesta obra es clourà la regulació d’aquesta riera al pas per la urbanització esmentada.Ara, un cop aconseguida la subvenció, el govern cristinenc ja té previst incloure-la dins de les inversions reals d’aquest exercici i treure-la a subhasta per executar-la. L’actuació comportarà ocupar temporalment finques privades, però un cop feta l’obra, es restauraran els terrenys tot mantenint al màxim la superfície de les parcel·les privades, a excepció d’una petita ocupació en una.

LA XIFRA

280.000
euros
aportarà l’ACA per fer possible l’obra, que fins a la concessió d’aquest ajut feia anys que estava aparcada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona