Infraestructures i serveis

La gestió de l’aigua a Vidreres queda en mans de l’alcalde

El ple faculta Jordi Camps a signar els tràmits per a una canonada de 12 km, sense debat amb els regidors

El prestador del servei prepara un recurs contra la municipalització al Tribunal Suprem

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU), ha guanyat pes en el procediment perquè el servei d’abastament de l’aigua potable esdevingui municipal. Un acord de ple faculta Camps a segellar acords de contractació, licitació i adjudicació en la construcció d’una canonada d’aigua des de Llagostera fins als dipòsits del municipi (passant per Caldes), sense haver-ho de debatre amb els regidors.

L’alcalde assegura que l’acord aprovat els “farà ser més ràpids i resolutius en tots els processos”, com ara la canonada d’aigua i la tercera fase de la urbanització del nucli antic, també aprovada el dia 8. Fins ara, era el ple el que aprovava els tràmits, però ara ho podrà fer Camps, tot i que el mateix batlle diu que informarà els grups de l’oposició. La modificació ha hagut de passar per ple perquè les obres superen el 10% del pressupost ordinari de l’Ajuntament –7,9 milions d’euros el 2018–. El projecte de la segona fase va ser aprovat per ple. Aquesta modificació és freqüent en altres consistoris, diuen fonts de l’Ajuntament vidrerenc.

En el ple de fa quinze dies, el PSC va demanar que les tramitacions de l’Ajuntament passessin, com a mínim, per la junta de govern local. Vidreres Som Tots-ERC es va queixar de la falta de transparència que, al seu parer, suposa que l’alcalde tingui ara més pes i va recordar que en el passat havien demanat informació i no se’ls havia contestat. Els dos grups van votar en contra del punt. En canvi, Vidreres per Tothom-Entesa es va abstenir. CiU té majoria absoluta (8 regidors de 13).

La voluntat de l’Ajuntament és agilitar els tràmits perquè a principis del 2019 el servei de l’aigua potable pugui ser municipal, en règim de monopoli, tal com han avalat l’Estat –en la reunió del Consell de Ministres del 6 d’abril– i la Comissió d’Urbanisme de Girona (CUG). Paral·lelament, l’Ajuntament treballa per recepcionar totes les urbanitzacions.

Contraris al procediment

D’altra banda, l’empresa (o empreses) que presten el servei de l’aigua des de fa anys preparen un recurs contra la seva municipalització al Tribunal Suprem. Assessors de Rec Madral i Riera de Cabanyes sostenen que no estan en contra del fet que el servei sigui municipal, sinó contra el procediment. Entre altres arguments, sostenen que la municipalització exigeix una expropiació de béns, que ha de ser notificada amb sis mesos d’antelació i que dona dret a una indemnització.

LA FRASE

La part legal de l’Ajuntament diu que si ho fem així, serem més ràpids i resolutius en tots els processos
Jordi Camps
alcalde de Vidreres (CiU)

LA DATA

08.05.18
va ser
el dia que el ple, amb els vots favorables de CiU, va delegar a Camps els tràmits per a la canonada d’aigua.

LA XIFRA

1,2
milions
val la canonada de 12 km que connectarà Vidreres amb l’arqueta del Pasteral, del Consorci Costa Brava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona