Infraestructures i serveis

Sant Miquel de Campmajor tindrà xarxa d’aigua el 2019

Després de superar dificultats tècniques i el problema de la falta de finançament, L’Ajuntament acaba d’aprovar-ne el projecte, que es començarà a executar en el darrer trimestre d’aquest any

A principis de l’any que ve Sant Miquel de Campmajor tindrà finalment una xarxa d’aigua potable i d’aquesta manera es cobrirà una mancança que des de fa molts anys es volia solucionar. Tot i que no abastarà tot el terme (una gran part dels habitatges estan disseminats i continuaran nodrint-se amb pous), sí que arribarà a la zona on més falta fa –segons l’Ajuntament–, que és el nucli de Sant Miquel mateix, així com les cases de la recta de la carretera de Mieres i les que hi estan a la vora. En total seran uns 35 domicilis. A partir d’aquesta infraestructura, a mitjà termini es podrà anar arribant a altres punts del municipi quan hi hagi recursos per fer-ho, ha indicat l’alcalde, Oriol Serrà.

El finançament

El consistori va aprovar dijous, per unanimitat, el projecte corresponent. El pressupost (sense IVA) és de 401.000 euros. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hi posarà 293.000 euros; la Diputació, 100.000, i l’Ajuntament, 8.000 euros. L’obra no s’havia pogut concretar mai per falta de finançament (l’Ajuntament té un pressupost anual modest) i per qüestions tècniques. L’intent més recent és del 2011, quan es va localitzar i perforar un punt de captació de molta capacitat a la zona de Falgons, però va resultar que la qualitat de l’aigua era molt deficient i es va haver de descartar.

La Roqueta

Aleshores es va optar per buscar un pou que ja existís i que oferís quantitat i qualitat. El de la finca privada La Roqueta reunia aquestes condicions. L’Ajuntament i el propietari van arribar a un acord i serà d’aquest punt d’on sortirà l’aigua. El conveni entre les dues parts és per a 50 anys. La xarxa d’abastament sortirà d’un dipòsit que es construirà en un punt elevat, de manera que l’aigua podrà arribar amb facilitat als usuaris.

A la xarxa s’hi connectaran també hidrants per als bombers, uns equipaments que Sant Miquel ara no té.

LA XIFRA

401.000
euros
és el pressupost, sense IVA, del projecte, que pagaran l’ACA, la Diputació i l’Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona