Infraestructures i serveis

Porqueres busca un lloc on el seu club de gimnàstica artística es pugui entrenar

El GAP, amb 230 membres, fa servir un espai polivalent que no disposa de l’espai i serveis adients, un fet que, segons ells, està frenant el seu creixement

El club Gimnàstica Artística Porqueres (GAP) i l’Ajuntament estan buscant una sortida al problema d’espai que té l’entitat. Les més de 230 gimnastes que té el GAP s’han d’entrenar a can Carreras, un edifici polivalent que està saturat perquè el fan servir moltes entitats per a activitats lúdiques i festives i que, a més, no està condicionat per a la pràctica de l’esport, fins al punt que ni tan sols disposa de vestidors ni dutxes.

Les converses amb el consistori ja fa temps que duren, però de moment no s’ha trobat cap solució. Fa pocs dies van penjar una pancarta a can Carreras en què es reclamava un nou espai, una iniciativa que s’ha atribuït a un grup de gimnastes. “No hi ha enfrontament amb l’Ajuntament, estem treballant plegats, el que passa és que ara mateix estem creixent en quantitat i qualitat, i la falta d’instal·lacions adients ens està frenant”, manifesta la presidenta del GAP, Arianna Bassols. Es dona la circumstància afegida que el GAP participa en competicions estatals amb el nom del municipi. La setmana passada, per exemple, van participar en els campionats d’Espanya celebrats a Guadalajara.

L’equip de govern assegura que està estudiant una alternativa, però admeten que no n’hi ha cap que es pugui fer realitat a curt termini. El pavelló d’esports, que aparentment seria el lloc més adient, també està saturat. S’ha especulat amb el lloguer o adquisició d’una nau, que es condicionaria, i fins i tot, de construir un pavelló nou a la zona esportiva de Miànigues. En tots els casos, l’obstacle principal és l’econòmic. El GAP es decanta pel nou pavelló, que no seria només per a ells –indica Bassols– sinó que hi podrien tenir cabuda altres activitats. L’alcalde, Francesc Castañer, calcula que el nou equipament costaria com a mínim 1,5 milions d’euros. “És molt per a nosaltres, tenint en compte que el pressupost municipal és de quatre milions”, assegura.

LA XIFRA

1,5
milions d’euros,
com a mínim, costaria un pavelló nou, segons els càlculs de l’Ajuntament

Muntar i desmuntar

Els materials i aparells de la gimnàstica artística no es col·loquen en un tres i no res. Treure i posar les anelles, el corredor de salts, la barra fixa, les barres asimètriques o el terra (una plataforma que hauria de fer 14 x 14 metres) és una feina feixuga que, no obstant, els del GAP han d’assumir cada dos per tres a can Carreras, el lloc d’entrenament habitual, perquè el local l’ha de fer servir altra gent. Quan el retiren, el guarden en un magatzem del costat. No hi ha vestidors i es canvien en un racó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona