Infraestructures i serveis

Faran un vial per desencallar l’embut de les Escaules

Els Bombers no poden passar pels carrers del poble

Des dels focs del 2012, és una reivindicació de Boadella

Les obres per obrir un vial que permeti contornejar el poble de les Escaules podrien començar el mes de setembre. L’Ajuntament de Boadella i les Escaules ha posat a licitació la primera fase d’aquest projecte llargament reivindicat. Els incendis de l’estiu del 2012 van posar en evidència la problemàtica de la carretera GIV-5041 al seu pas per les Escaules: el carrer estret i amb cases a banda impossibilita el pas de vehicles d’emergències i d’extinció d’incendis a una part del nucli urbà, sense via alternativa d’accés. Des d’aquells focs, l’Ajuntament de Boadella i les Escaules ha treballat per aconseguir el suport d’altres administracions per construir aquest vial.

El projecte, actualment en curs de licitació per un import de 61.999 euros, preveu una primera fase d’aquest vial des de l’inici del nucli urbà (banda est) fins a la meitat del traçat previst, amb un ramal que garantirà un accés pel centre cívic Unió Escaulenca, en cas d’emergència. La resta de vial fins al carrer d’Amunt es desenvoluparà en dos trams independents posteriors. El traçat transcorrerà, en tota la seva longitud, per sòl no urbanitzable. El nou camí tindrà una amplada de sis metres, format per quatre metres destinats a la circulació i un metre a cada banda destinats a vorals de recollida d’aigües. La longitud total serà de 266 metres, a més del ramal amb una amplada de cinc metres i una longitud total de quaranta metres.

Prioritat pel poble

“Aquest camí és una necessitat i una prioritat, perquè el poble queda tallat al mig, no hi passa un cotxe de bombers ni una ambulància. Ja ho vam patir amb els incendis”, diu Frederic Minobis, alcalde de Boadella i les Escaules, confiant que les fases següents es desencallaran aviat. Per l’alcalde, es tracta d’obrir un camí de carro. Tenint en compte que el vial passarà per una zona no urbanitzable, no serà enquitranat sinó que es revestirà amb material tipus sauló i tampoc no tindrà enllumenat públic; si per motius de seguretat es fa imprescindible la instal·lació d’enllumenat, es faria amb elements de tipus balises o similars, evitant les columnes de llum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona