Infraestructures i serveis

Fins a un 10% més d’usuaris el mes passat a l’aeroport

La infraestructura de Vilobí suma gairebé 1,8 milions de passatgers des del gener, un 5,2% més que fa un any

L’aeroport Girona-Costa Brava va registrar un 10,3% més de passatgers aquest mes de setembre que el mateix mes de l’any passat. En total, han passat un total de 280.490 passatgers per la infraestructura de Vilobí d’Onyar. Amb aquestes xifres, l’acumulat d’aquest any –del gener al setembre– arriba a 1.747.950 usuaris, un 5,2% més que un any enrere. Pel que fa al nombre d’operacions, el mes passat es van fer 2.130 moviments –un 13% més respecte al setembre del 2017– i un total de 15.015 aterratges i enlairaments, una xifra, però, que és inferior respecte al mateix període del gener al setembre del 2017 (-7,1%).

Pel que fa a la ruta amb més passatgers durant aquest mes de setembre, va ser la que uneix Girona i Manchester –amb un total de 15.889 passatgers–, seguit de Londres, i Ryanair va ser la companyia líder, com ja és habitual. La companyia irlandesa va tenir 180.204 usuaris, una xifra que indica que gairebé set de cada deu passatgers que passen per l’aeroport de Girona utilitzen aquesta companyia aèria. La segueixen de lluny Jet2, Transavia i la russa Pobeda (14.184).

Les dades del mes de setembre continuen marcant una alça pel que fa al nombre de passatgers a l’aeroport gironí, que l’any passat va tancar amb un total de 1.946.816 viatgers. Si les dades continuen com fins ara, es preveu que es pugui tornar a assolir aquesta xifra, ja que encara queden tres mesos per tancar l’any. De totes maneres, cal tenir en compte que, dels mesos que venen, només l’octubre és un bon més pel que fa al nombre de passatgers, ja que novembre i desembre són uns dels més fluixos de l’any. Així, l’any passat, durant aquests dos mesos junts, no es van superar els 90.000 usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona