Infraestructures i serveis

El govern de Girona diu que Bramon “amaga les vergonyes”

El regidor Carles Ribas recorda a l’Estat i a Adif que estan obligats a fer les obres de reposició del TAV

Reacció contundent de l’Ajuntament de Girona davant les declaracions de dimecres del subdelegat de l’Estat a la demarcació, Albert Bramon, que va denunciar la passivitat del govern municipal per desencallar els projectes de ciutat pendents, com les obres del TAV –la plaça d’Espanya, l’antiga estació i el parc Central– i el projecte de l’arxiu provincial. “Estem una mica cansats que el delegat vomiti determinades manifestacions”, assegura el regidor encarregat del projecte ferroviari, Carles Ribas. “Ens qualifica de mentiders i això és una clara manca de respecte envers nosaltres i tota la ciutat”, assegura el regidor, que li tira en cara a Bramon “la manca de sensibilitat davant el calvari que han hagut de viure durant deu anys els veïns i la ciutat”. Segons Ribas, amb aquestes declaracions el delegat del govern espanyol vol “generar boires per amagar les vergonyes”. El regidor li recorda que fa tres anys que el ple municipal va aprovar els projectes de reposició total del parc Central i de Mas Gri, i que Adif té sobre la taula la reforma de plaça Espanya, sorgida d’un procés participatiu dels veïns. “Ells saben que per imperatiu legal han de fer les obres, que es deixin de reunions i que comencin a treballar”, afirma. “Que repassi les hemeroteques i els correus dels tècnics que hi han estat treballant”, diu Ribas: “Fa temps que els demanem que reaccionin.” En tot cas, el regidor vol anar per feina i ha tramès “una carta formal” dirigida al delegat, a Foment i Adif en què els requereix una reunió urgent

Resposta del subdelegat

Unes paraules del regidor que ja va tenir resposta per part de la subdelegació del govern espanyol a Girona, assegurant que des de la subdelegació s’han fet tràmits per reunir-se amb Adif i expressa “la voluntat inequívoca de treballar en col·laboració estreta i directa amb l’Ajuntament de Girona”. Des de la subdelegació s’assegura que l’ajuntament “no ha demanat cap reunió” per tractar les obres de reposició del TAV que encara queden pendents a la ciutat. A més, la subdelegació assegura que, amb les cartes que el regidor Carles Ribas ha enviat aquest dijous, ell mateix “admet” que no havia demanat cap trobada “després de gairebé cinc mesos” que fa que el PSOE va arribar a la Moncloa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona