Infraestructures i serveis

El Teatre Jardí, pendent del canvi de butaques

Els seients es renovaran després de les festes de Nadal i no alterarà gens la programació cultural

El Teatre Jardí s’ha renovat a fons, en uns treballs que es van iniciar el maig passat, després que s’hagués de tancar a causa d’uns despreniments de guix del sostre que ho van aconsellar. Inicialment l’Ajuntament no hi va donar importància, però en les anàlisis posteriors es va veure la necessitat de fer una reparació a fons sobretot del sostre que obligava a fer una reforma estructural de tota la sota coberta.

En aquest temps, s’ha reposat la protecció contra el foc de l’estructura, s’han instal·lat nous conductes de climatització, també noves passeres segures per tenir al dia el manteniment, s’ha fet una reforma de la il·luminació de treballs, l’adaptació del nou aïllament i la part més estètica, la reposició del cel ras.

Les previsions eren que estaria tancat aproximadament mig any, però tot plegat s’ha allargat. La programació d’aquest any 2018 s’ha redistribuït entre els Caputxins i La Cate, mentre que en la programació del 2019 ja no s’hi hauran de fer canvis, malgrat que encara falta completar el canvi de butaques i ara s’ha reobert amb les butaques antigues.

Les butaques noves s’instal·laran després de festes, quan s’hagi completat el cicle de la representació dels Pastorets.

Els treballs de canvi de butaques –des de la remodelació de l’any 1991 hi ha 941 localitats– es farà en quinze dies, segons l’Ajuntament, i no s’haurà de fer cap canvi en la programació. En la remodelació de l’any 1991 es va limitar la cabuda, que s’havia calculat fins al moment per a 1.500 persones, i es van modernitzar molts espais, tot i que no es va tocar el sostre original com s’ha hagut de fer ara. En el pressupost del 2018 hi figura una partida de 200.000 euros destinada al canvi de butaques.

El Teatre Jardí és propietat municipal des de l’any 1983 i està catalogat com a monument protegit, com a bé cultural d’interès local. Es va construir l’any 1914, va ser obra de l’arquitecte Llorenç Roca i Costa, i està situat a la plaça Josep Pla, en un edifici noucentista, amb una forta càrrega historicista en què predomina l’ordre jònic. Ahir es va reobrir l’espai al públic per a la presentació del llibre del forense –i actual president de la UE Figueres– Narcís Bardalet El que m’han ensenyat els morts, per entendre millor la vida, escrit per la periodista Tura Soler. D’altra banda, avui a les sis de la tarda al Teatre Jardí es farà l’acte del Dia de Ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona