Infraestructures i serveis

Sarrià vol que li cedeixin el carrer on hi ha Hinojosa

El canvi de titularitat comprendria el tram que va des de la rotonda de la gasolinera Sym fins al pont de l’Aigua

Aquesta via pertany a la Generalitat

L’Ajuntament de Sarrià de Ter ha mantingut converses amb la Generalitat per tal que s’efectuï un canvi de titularitat d’una part de la GI-671 (des de la rotonda on hi ha la gasolinera Sym fins al pont de l’Aigua). Aquesta infraestructura pertany al govern català, que ja ha anunciat que a priori veu la proposta amb bons ulls i s’avindria que aquest tram de via passés a ser propietat municipal. Tot i que en la nomenclatura de la Generalitat aquesta circumval·lació es coneix com a GI-671, es tracta concretament del carrer Josep Flores, en el qual hi ha la fàbrica paperera de l’empresa Hinojosa. La voluntat del consistori és poder dotar aquest sector d’un caràcter més urbà i amable, i també dinamitzar-lo, amb l’objectiu que els veïns i veïnes se’l sentin més seu.

Aquesta qüestió va ser una de les que van centrar el ple de dimarts. L’encarregat de desenvolupar aquest punt va ser l’alcalde, Narcís Fajula. Va detallar que la iniciativa que es duia a votació era la de fer arribar la sol·licitud de la proposta del traspàs a la direcció general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat; i hi va afegir que és un tema que s’està treballant des de l’àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament.

La intenció de l’equip de govern (ERC) és que es redueixi el trànsit al carrer Josep Flores; crear-hi més places d’aparcament; que hi hagi un tall de sentit únic –de l’accés del carrer del Firal cap al pont de l’Aigua–; que s’hi faci un nou tram del carril bici, i que s’hi instal·lin més establiments i negocis, amb l’objectiu que la part més pròxima a la C-255 sigui una prolongació de l’eix comercial del carrer Major.

Abans que es fes el canvi de titularitat i que fos el consistori qui s’encarregués del manteniment i arranjament del carrer, el govern català hi faria obres d’asfaltatge, hi canviaria la senyalització vertical i repintaria l’horitzontal. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor dels nou membres de l’equip de govern (ERC) i l’abstenció del regidor del PDeCAT.

LA FRASE

Seria interessant que pel tram final de Josep Flores hi continués l’eix comercial del carrer Major
Narcís Fajula (ERC)
alcalde de sarrià de ter


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona