Infraestructures i serveis

Girona haurà de tornar a treure a licitació la marquesina de l’estació

L’adjudicatària va anar a concurs de creditors i es va decidir passar-ho a la segona per fer-ne via

En allargar-se el procés, la nova empresa hi ha renunciat

L’Ajuntament de Girona haurà de tornar a treure finalment a licitació les obres de la marquesina del parc Central de Girona, que ha de servir per aixoplugar els ciutadans que passin entre les dues estacions. Rubau Tarrés, l’empresa que se n’havia de fer càrrec després de la renúncia de l’adjudicatària inicial, ha decidit finalment també renunciar-hi perquè el procés per traspassar-li l’obra s’ha allargat molt més del previst i quan ho ha tingut assignat ja no li interessava. L’Ajuntament de Girona explica que actualment l’àrea d’Urbanisme té altres prioritats (està molt centrada en les inversions financerament sostenibles que s’han d’enllestir abans d’acabar l’any) i que, per tant, no es preveu tornar a treure a licitació la construcció de la marquesina fins a principis de l’any que ve.

La marquesina –una coberta per resguardar les persones de la pluja– ha d’unir l’estació de tren convencional amb l’estació intermodal (l’edifici on hi ha l’estació d’autobusos i la del tren d’alta velocitat) en substitució del finger (passadís tancat), que es va tirar a terra durant les obres de reposició de la llosa del parc Central.

Adjudicat fa més d’un any

Les obres de la marquesina es van treure a licitació el juny del 2017 i es van adjudicar tres mesos després, al setembre, per poc més de 331.650 euros a la constructora Argón Informática. Quan ja estaven a punt de començar les obres, el gener passat, aquesta empresa va anunciar que presentaria concurs de creditors i que, per tant, hi renunciava.

L’Ajuntament de Girona va preferir llavors optar per adjudicar l’obra a l’empresa que havia quedat segona, Rubau Tarrés, en lloc de fer un altre concurs, per guanyar temps i perquè l’obra no es retardés molt. La previsió era que l’obra es pogués començar cap al maig i que estigués enllestida a finals d’any. Es va parlar amb l’empresa i va acceptar-ho.

El problema va ser que no se li podia encarregar formalment l’obra fins que l’administrador concursal d’Argón Informática es fes càrrec de la liquidació de l’empresa i se la pogués desvincular del tot de l’adjudicació de l’obra. Aquest procés es va allargar molt més del previst. Argón Informática no va presentar oficialment la documentació del concurs de creditors fins al 20 de març i després hi va haver altres tràmits burocràtics que també van durar més del que l’empresa calculava. A l’estiu el consistori ja situava l’inici de l’obra a finals d’any. Finalment, al setembre es va poder adjudicar l’obra a Rubau Tarrés, però a aquesta ja no li interessava, ja que havia passat tant de temps que ja tenia altres feines encarregades.

LES DATES

09.2018
Es va poder encarregar
finalment l’obra a Rubau Tarrés i aquesta hi va renunciar perquè ja no li anava bé.
01.2018
Es va anunciar
que Argón Informática presentaria concurs de creditors i que renunciava a l’obra.
09.2017
Es va adjudicar l’obra
de la marquesina a l’empresa Argón Informática per poc més de 331.650 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona