Infraestructures i serveis

Cau una pedra de vint quilos d’un pont del TAV enmig d’un camí de Bàscara

L’Ajuntament alerta d’altres peces idèntiques a punt de caure del pont

Adif diu que són tapes d’una canaleta on s’actua i que ho resoldrà avui

La peça de formigó caiguda del pont del TAV fa si fa no fa 60x20 cm i, segons les primeres observacions, podria pesar prop de vint quilos. Tot i que no ha produït cap ferit perquè se suposa que en el moment que va caure no hi passava ningú, l’alcalde de Bàscara, Narcís Saurina, va alertar ahir de les conseqüències que podria tenir per la seguretat de les persones un accident d’aquest tipus en un camí a tocar del nucli de Bàscara, a la zona de l’hipòdrom, en un vial freqüentat per gent que passeja i practica esport. “Si això arriba a caure sobre el cap d’algú el mata”, va dir Saurina.

El que més preocupa l’alcalde –que ha notificat l’incident als serveis d’Adif– és que des de sota del pont es veuen altres peces idèntiques arrenglerades i sense fixar que han sigut desplaçades i que podrien fer el mateix camí. Fonts d’Adif, que ahir va desplaçar tècnics al lloc de l’incident, expliquen que es tracta d’una de les tapes d’una canaleta que segueix en paral·lel de la via del tren. Adif té en curs unes obres per a la instal·lació d’una nova línia d’energia.

Obres en curs

La canaleta ha estat oberta, amb les tapes recolzades sobre l’estructura mentre duri l’obra. Les mateixes fonts asseguraven ahir que es tracta d’una obra llarga però que hi ha el compromís de resoldre al llarg del dia d’avui dimarts aquest punt en concret de l’obra a la zona de Bàscara, situant les tapes al seu lloc per garantir la seguretat del sector.

La pedra la va trobar aquest dissabte una veïna del poble passejant pel camí i va avisar l’Ajuntament. La línia del TAV entre Girona i l’estació de Figueres Vilafant es va inaugurar el gener del 2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona