Infraestructures i serveis

El túnel de la variant d’Olot es foradarà el 2019

L’alcalde diu que ningú ho desmenteix i demana consens per a la resta del traçat

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, va afirmar ahir en roda de premsa que el túnel de la variant nord d’Olot es començarà a perforar l’any vinent. “Ningú m’ho ha desmentit i, per tant, es manté ferm el compromís del conseller Rull”, va dir. En canvi, no es va mostrar tan optimista respecte a la variant de les Preses i al tram de la variant d’Olot que afecta l’Hostal del Sol fins a l’actual accés a l’autovia A-26 a la rotonda de la Canya.

Corominas va informar que, divendres passat, es va reunir amb el conseller de Territori, Damià Calvet, per avaluar el recorregut que pot tenir la proposta que el finançament de la variant s’inclogui a les negociacions de la comissió bilateral per l’incompliment de la disposició addicional tercera. A la reunió, també hi havia el director general de Carreteres, Xavier Flores, i el secretari general d’Infraestructures, Isidre Gavín. Segons l’alcalde d’Olot, Calvet es va manifestar d’acord que la Generalitat sigui l’única administració actuant, ratificant així l’acord entre el Ministeri de Foment i el conseller Josep Rull i també que calia avançar en el projecte, que considera prioritari. Josep Maria Corominas va avançar que el conseller es desplaçarà a Olot a mitjan gener vinent per analitzar tot el traçat d’aquest variant que enllaça l’A-26 amb la variant de les Preses i parlar-ne.

Respecte a aquest traçat, l’alcalde va manifestar que, si l’any vinent comencen les obres del túnel, hi haurà prou temps per dur a terme els treballs a la resta del traçat, tot i que encara s’hagin de redactar els projectes definitius. Corominas, per això, va fer una crida al consens de tots els agents implicats en aquesta infraestructura, que, ara per ara, té dos esculls importants. Per una banda, el seu pas per l’Hostal del Sol, on segons la proposta municipal ha de discórrer-hi enfonsada per evitar molèsties als veïns i aïllar aquest barri. Per l’altra, hi ha la rotonda que s’ha de construir aproximadament on hi ha l’actual giratori a dos nivells de la carretera de la Canya. “La variant és una necessitat imperativa i el consens és una urgència absoluta”, va concloure l’alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona