Infraestructures i serveis

Seients nous al teatre de Figueres, per 400.000 euros

L’Ajuntament ja disposa del finançament que permetrà canviar les butaques, que es faran expressament per a l’equipament

Amb un crèdit i un canvi de partides ja hi ha els diners a punt

El Teatre Municipal el Jardí de Figueres podrà finalment canviar les butaques, un cop el govern ha trobat el finançament necessari per fer-ho. En el darrer ple municipal es va aprovar una partida de 197.046 euros que completarà les necessitats de finançament, que s’eleven gairebé a 400.000 euros. A principis de mes, el ple de l’Ajuntament de Figueres va aprovar sense cap vot en contra (12 vots afirmatius i cinc abstencions, dels 17 regidors presents) una modificació de crèdit per donar d’alta una partida completa, en paraules del mateix alcalde Jordi Masquef, “gràcies a passar el rasclinet”.

“Hem recorregut a unes partides de diferents anys per completar els 197.046 euros que necessitàvem, fins i tot anant a romanents de l’any 2010”, va descriure Masquef, que va considerar com a necessari el canvi de butaques. “Tots sabem que no estan en les millors de les seves condicions. En quinze dies hàbils es podrà activar la partida”, va explicar.

Masquef va defensar que el canvi es faci a partir d’ara i va manifestar la voluntat de no alterar la programació cultural. Responent a les crítiques de diversos regidors respecte al fet que el canvi de butaques no s’hagués fet coincidir amb la reforma del sostre de platea que va tenir el teatre inactiu durant sis mesos al llarg d’aquest 2018, l’alcalde va fer notar que fins ara no s’havia pogut recórrer “al segon crèdit” que va facilitar els 200.000 euros que completen el cost de les butaques que, va explicar, “s’han de fer expressament per a aquest teatre”. Aquesta circumstància va admetre que podria fer endarrerir el canvi.

El regidor Vergés va criticar la falta “de previsió i planificació”. “Ho podríem haver lligat amb les altres actuacions”, va afirmar. La no-adscrita Galimany va manifestar la necessitat del canvi. Toni Garcia, de la CUP, va remarcar que era un canvi que “ja fa dies que s’hauria d’haver fet” i va afirmar que un mal del govern era que “sempre anem massa tard”.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, en una intervenció crítica, irònica, carregada de matisos i discursivament molt descriptiva, va admetre que comprar una entrada per al teatre era “entrar en una rifa a veure qui acaba amb el cul a terra”, va subratllar la diferència entre necessari i urgent i va repassar les necessitats bàsiques de diversos equipaments culturals de la ciutat com la Cate o els Caputxins, a més del Teatre Jardí. “Hi ha degoters al Jardí, a la Cate fins fa quatre dies no anava la calefacció. Als Caputxins, en canvi, o et peles de fred o et cous de calor. És un equipament de contrastos que haurien de ser escènics i no tèrmics.” Va demanar que s’actualitzi un informe que havia fet el director de serveis urbans, Jordi Cabot, fa dies i va afirmar que, al govern, els “perd l’estètica”: “És més llaminer fer-se una foto amb un pati de butaques reformat que amb un grup d’extintors revisats.” La regidora del PP, Olmedo, va aplaudir la capacitat descriptiva del socialista però va afirmar que el canvi de butaques era necessari.

LA XIFRA

197.046
euros.
Aquesta és la xifra que faltava per completar el cost calculat de les butaques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona