Infraestructures i serveis

Els opositors del Midcat celebren l’aturada del projecte d’interconnexió de gas i ho qualifiquen de “victòria”

La plataforma contrària admet que no és un “no definitiu” perquè els promotors poden trobar finançament però asseguren que això pot tardar “molts anys”

La plataforma ciutadana que s’oposa al Midcat celebra que els reguladors energètics i de la competència de França i Espanya hagin tombat el projecte d’interconnexió de gas i ho qualifica de “victòria”.

La seva portaveu, Càrol Coll, admet que la negativa no significa un “no definitiu” perquè els promotors, Enagás i Teréga, podrien buscar altres vies de finançament o “justificar millor els costos-beneficis” però creu que això pot tardar “molts anys”. “Mentre això no passi el projecte no es podrà construir i com que és una infraestructura caduca, entenem que no serà viable”, afegeix.

França i Espanya ha tombat el projecte, precisament, perquè consideren que “fracassa a l’hora de complir amb les necessitats de mercat i manca de maduresa suficient”.

Els reguladors energètics i de la competència de França i Espanya en la seva decisió respecte a la petició d’inversió d’Enagás i Teréga, constaten que el mercat no ha mostrat “interès comercial” per aquesta proposta d’interconnexió i que els costos prevists són “alts en comparació amb els estàndards europeus”. A més, consideren que “els preus del gas per als consumidors ibèrics serien menys competitius”.

El Midi-Catalunya, més conegut com a MidCat, és un projecte d’interconnexió gasística entre Espanya i França impulsat per l’empresa espanyola Enagás i la francesa Teréga, i està valorat en més de 3.000 milions d’euros. Enagás estava a l’espera de la decisió dels reguladors per tirar endavant el projecte.

El pla contemplava la construcció d’un nou gasoducte de 227 kilòmetres anomenat STEP (South Transit East Pyrenees, en les seves sigles en anglès) que connectés els dos estats a través de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona