Infraestructures i serveis

ERC donarà suport a la connexió del tramvia

Els republicans arriben a un acord amb l’equip d’Ada Colau que preveu treballar amb l’ATM un conveni que reculli el retorn del benefici públic del projecte

El PSC confirma que votarà a favor del projecte al ple d’aquest divendres

El grup municipal d’ERC de Barcelona ha arribat a un acord amb el govern d’Ada Colau i donarà suport a la connexió del tramvia en el ple d’aquest divendres.

Així ho ha anunciat aquest dijous el candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, que ha expressat la satisfacció dels republicans per haver passat, segons ha dit, del “pur gest electoral” a un “exercici de bon govern”.

L’alcaldable republicà ha explicat que l’acord permetrà encarregar la redacció d’un conveni entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que plasmi aspectes com el “retorn del benefici públic, la revisió de tarifes tècniques o l’equilibri de la concessió, amb una major participació de titulars públics”. Maragall ha assenyalat que no condicionen la redacció d’aquest conveni a “cap data” però sí que ha destacat que s’ha de materialitzar “com abans millor”.

A més, l’acord preveu l’elaboració d’un informe econòmic de l’ATM sobre els efectes que la connexió tindrà en el conjunt de les xarxes de transport públic i de les línies de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), en termes laborals i de mobilitat, ha assenyalat.

El candidat republicà a l’alcaldia ha felicitat el regidor portaveu, Jordi Coronas, que ha portat el pes de les negociacions amb el govern municipal, per haver aconseguit, “sense fer soroll”, resultats “tangibles”.

El PSC també votarà a favor

El president del grup municipal del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha confirmat aquest dijous que els regidors socialistes votaran a favor de la connexió del tramvia en el ple de l’Ajuntament d’aquest divendres. Els socialistes havien deixat ens suspens el seu suport al projecte.

Acompanyat per alcaldes i tinents d’alcaldia del PSC de l’àrea metropolitana, Collboni ha explicat que en les negociacions dels darrers dies amb el govern de Colau han aconseguit que quedés “clar” en la proposta que en el proper mandat s’executarà el perllongament del tramvia fins a Verdaguer i que s’aprofitarà per “regenerar” la part baixa de la Diagonal.

El candidat a l’alcaldia de Barcelona, ha aprofitat per tornat a criticar la “incompetència” i “frivolitat” de Colau a l’hora d’abordar la unió d’aquest transport. En aquest sentit, li ha retret que en quatre anys “hagi fet -1,2 quilòmetres de tramvia”, en referència al tancament del Tramvia Blau per reformes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona