Infraestructures i serveis

Adif, disposada a pagar “alguna part” de la plaça Espanya de Girona

Bramon té intenció d’“oferir una solució” al consistori la setmana que ve

El subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, va anunciar ahir el compromís d’Adif de fer-se càrrec d’“alguna part” del projecte de reurbanització de la plaça Espanya de Girona, que el govern municipal va enviar a les autoritats estatals a finals del 2018.

Bramon, que fa uns mesos es va oferir com a interlocutor per desencallar les obres pendents del TAV a la ciutat, va explicar que en aquest temps ha tingut tant converses amb l’ens ferroviari com amb els veïns i que, com que “per sort” Adif “ha respost positivament”, ara el pas següent és trobar-se amb l’Ajuntament de Girona i “intentar oferir una solució”. En aquest sentit, va assenyalar que la seva intenció és que aquesta trobada sigui la setmana que ve –“jo tinc la data al cap”–, però va admetre que encara no n’havia parlat amb el consistori. Segons va concretar, l’ordre del dia de la reunió serà “com s’acaben de la manera més profitosa possible totes les obres del TAV a dins la ciutat de Girona”.

“No serà un pim-pam”

En el cas concret de la plaça Espanya, Bramon va afirmar que, tot i “la voluntat manifesta d’Adif de posar-hi alguna part per intentar tancar aquest tema”, no serà una negociació fàcil. “La plaça Espanya és complicada perquè una part és municipal, una part és d’un hotel... Això no serà un pim-pam”, va concloure. Bramon no es voler comprometre, doncs, a posar data a les obres, però va dir que intentaran fer-ho “com més ràpid millor”. En aquest sentit, va subratllar que en la proposta de pressupostos de l’Estat per al 2019 hi ha una menció expressa a la plaça Europa i que això, juntament amb el fet que hi aparegui una partida per a l’arxiu provincial, “és una picada d’ullet” a la ciutat i “una clara al·lusió al fet que la ciutat de Girona vegi compensats els dèficits que té”. Pel que fa a l’arxiu provincial, el subdelegat va admetre que el conveni de cessió s’ha endarrerit, però va dir que la intenció “és presentar-lo i que es faci efectiu de seguida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona