Infraestructures i serveis

Figueres lliga amb Adif el trasllat de l’estació de busos

La nova se situaria al carrer Progrés, en terrenys d’Adif

L’alcalde, Jordi Masquef, ho va acordar en una reunió a Barcelona amb representants de la companyia i d’Infraestructures de la Generalitat

L’estació d’autobusos de Figueres es traslladarà un parell de carrers cap a l’est, d’una banda a l’altra de les vies del tren: de l’emplaçament actual a la plaça de l’estació del tren, l’equipament anirà al carrer Progrés en un terreny de titularitat d’Adif. L’acord va ser consensuat, segons informa l’Ajuntament, en una reunió ahir, dimarts, a Barcelona entre representants de les tres administracions concernides per aquest trasllat: l’Ajuntament de Figueres, la companyia ferroviària i la direcció general d’Infraestructures de la Generalitat. Per part de Figueres hi va participar l’alcalde, Jordi Masquef, acompanyat de tècnics municipals.

La trobada es va concretar amb un acord per l’inici dels treballs tècnics per dissenyar la futura estació d’autobusos al carrer Progrés substituint l’actual i proposar l’accessibilitat del nou, a proximitat del nou aparcament dissuasiu de l’antic camp de futbol, les obres del qual s’acaben de posar a licitació.

La qüestió de l’aparcament, actualment insuficient en aquesta zona est de la ciutat, és precisament un altre dels temes que Masquef va posar sobre la taula en la reunió. L’alcalde va demanar autorització a Adif per habilitar un nou aparcament de proximitat a la zona dels Fossos, a l’altre costat de la via. En el mateix sentit va reclamar a la companyia ferroviària que desencalli la concessió de l’aparcament privat de la plaça de l’Estació. La petició de Figueres és que, si Adif no tramita una nova concessió, se cedeixi l’espai a la ciutat per fer-ne ús públic.

Finalment l’alcalde va tornar a insistir en la necessitat del cobriment de la via, que segons Masquef continua essent l’opció prioritària per resoldre el pas del tren en aquest sector de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona