Infraestructures i serveis

Cornellà del Terri s’equipa amb una piscina infantil

La seva construcció, que s’acabarà aquest mes, forma part d’un projecte que inclou la reforma de la piscina gran

L’Ajuntament de Cornellà del Terri està ampliant les instal·lacions de la piscina municipal amb la construcció d’una segona piscina, destinada als més petits. El nou equipament no estarà a punt per al dia d’obertura de la temporada (el dia 17), però sí que es podrà estrenar la setmana de Sant Joan, segons les previsions.

La piscina infantil respon a la demanda que hi havia en aquest sentit, segons va explicar ahir l’alcalde en funcions, Salvador Coll. “Una part important dels usuaris són famílies amb criatures petites”, va manifestar.

La inversió, de 44.000 euros, forma part d’un projecte global que inclou també la piscina gran. Quan s’acabi la temporada de bany s’hi faran obres per renovar l’acabat de les parets de la piscina i posar-hi un terra nou, fent servir el mateix model de rajola que es posarà a la petita. Tot el projecte està pressupostat en uns 180.000 euros, que es cobriran, en part, amb una ajuda de 50.000 euros de la Diputació. “La intenció és que l’estiu del 2020 ja estigui enllestit”, va comentar Coll. Amb aquestes intervencions a la piscina l’Ajuntament haurà completat les obres de millora als equipaments esportius i de lleure que té el municipi. Primer es va canviar la gespa natural del camp de futbol per gespa artificial i més recentment es va treballar en la renovació de diferents aspectes del pavelló.

LA XIFRA

180.000
euros
és el pressupost de la construcció de la piscina petita i la reforma de la gran

Una comarca amb poques piscines públiques

La de Cornellà és una de les tres úniques piscines de titularitat pública que hi ha al Pla de l’Estany. Les altres dues estan situades a Melianta (Fontcoberta) i a Miànigues (Porqueres). Totes són descobertes. A Banyoles, les funcions de piscina pública (descoberta) les assumeix la zona de bany de la Caseta de Fusta, a l’estany. A través de l’establiment dels Banys Vells també es pot nedar al llac. D’altra banda, a la comarca hi ha l’opció de les instal·lacions del Club Natació Banyoles (amb piscines cobertes), però són de pagament. Aquest recinte també inclou l’accés a les aigües de l’estany. El fet que la majoria de pobles de la comarca no tinguin un equipament d’aquesta mena fa que bona part dels usuaris de les tres piscines públiques siguin de municipis veïns. A Cornellà, per exemple, l’estiu passat es van registrar 400 abonaments, al marge de les entrades per un dia, una part notable de les quals van ser de banyistes forans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona