Infraestructures i serveis

Territori destina 28,4 milions a les carreteres gironines

El govern licita els contractes per als pròxims quatre anys en els àmbits de conservació de Bianya, Vidreres i Girona i inclou senyalització vertical, conservació d’obra civil i barreres de seguretat

El Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà 28,4 milions d’euros els propers quatre anys a la millora continuada de la xarxa viària a les comarques gironines. Concretament, el govern licita els contractes per a les obres als tres parcs de carreteres de les comarques gironines: el de Bianya, el de Vidreres i el de Girona, que, en total, sumen 1.207 quilòmetres. Pel que fa a cada àmbit, es destinen 9,7 milions al parc de carreteres de Vidreres –que comprèn 448 quilòmetres–, 6 milions d’euros més al parc de carreteres de Bianya –246 quilòmetres de vies– i 12,7 milions d’euros a l’àmbit de Girona –513 quilòmetres–. Els contractes que es liciten corresponen a les tasques de conservació d’obra civil, senyalització vertical i barreres de seguretat. La dotació està distribuïda tenint en compte les característiques i la longitud de la seva xarxa viària, les del territori i el tipus de tasques que s’hi han de realitzar.

Més a finals d’any

A més dels contractes que ara es proposen, el departament va anunciar que a finals d’any impulsarà altres actuacions per a la millora continuada de la xarxa viària. Hi haurà contractes per a la conservació integral als túnels que gestiona la Generalitat, com ara el de Bracons, i contractes per a la senyalització horitzontal, conservació d’enllumenat i instal·lacions semafòriques a diferents carreteres gironines també.

En total, el govern català preveu una inversió de 430 milions d’euros a tota la xarxa viària de Catalunya i, segons va anunciar el conseller Damià Calvet, suposa un nou model en la gestió i el manteniment dels 6.000 quilòmetres de carreteres de la seva titularitat.

LA XIFRA

1.207
Quilòmetres
que sumen els tres parcs de carreteres gironines: Bianya, Vidreres i Girona.

La licitació de la variant de la C-66, publicada

Infraestructures, l’empresa pública de la Generalitat encarregada de projectar, construir, conservar, explotar i promocionar tota mena d’infraestructures i edificacions promogudes per la Generalitat, va publicar ahir la licitació de les obres del projecte per millorar la variant de Banyoles. Les obres, amb un pressupost de 15 milions, tindran una durada d’un any i quatre mesos i s’hi poden presentar ofertes fins al 15 de juliol. Comprenen els 9 quilòmetres, aproximadament, entre Cornellà i Serinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona