Infraestructures i serveis

Un milió per a l’últim vas del clot de les Mules

L’Agència Catalana de Residus sufraga amb un milió d’euros la impermeabilització i preparació de l’abocador de la Garrotxa

Un cop ple, s’esgotarà la seva vida

L’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat subvencionar íntegrament les obres per adequar un vas del dipòsit controlat de residus municipals de la Garrotxa del clot de les Mules de Beuda. El titular d’aquest equipament és el Consell Comarcal de la Garrotxa.

Aquests treballs tenen un cost total d’un milió d’euros i han de servir per preparar el tercer vas de dipòsit dels residus i la seva corresponent impermeabilització. A més, la inversió també preveu les obres de segellat de les zones d’aquest mateix vas que ja estan ocupades per les deixalles.

El director del Consorci de Salut Pública i Medi Ambient de la Garrotxa, Francesc Canalias, ha explicat que aquest tercer receptacle on ara es durà a terme l’actuació és l’última zona que queda per poder-hi dipositar deixalles i, que, un cop ple, l’abocador acabarà la seva vida. Aquest abocador va entrar en servei l’any 1989 i, en principi, havia de tenir vida per a uns 20 anys. El Consell Comarcal fa temps que té obert el debat sobre unes noves instal·lacions. Prèviament, però, està en tràmit però aturada als tribunals la planta de triatge de residus, cosa que allargarà la vida de les instal·lacions.

La inversió de l’Agència Catalana de Residus prové del cànon sobre la disposició del rebuig dels residus municipals, un impost ecològic que incentiva un comportament respectuós amb el medi ambient i que permet impulsar mesures de minimització i de valoració material dels residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona