Infraestructures i serveis

Comencen les obres de millora a la C-66 entre Serinyà i l’accés a Besalú

Els treballs previs ja s’havien iniciat, però ara fa prop d’un any es van aturar perquè van haver de retocar el projecte

Les obres duraran 15 mesos

Gairebé un any després que s’aturessin els treballs previs, acaben d’iniciar-se les obres de millora de la C-66, entre el trencant de les coves de Serinyà i l’accés est de Besalú (al terme de Sant Ferriol). El pressupost és de 6,1 milions d’euros i tenen un termini d’execució de 15 mesos. L’agost del 2018 van començar els moviments de terra i el desbrossament per marcar els límits dels nous espais que s’ocuparan, però al novembre es van aturar perquè, arran d’unes peticions de propietaris afectats, es va haver de refer parcialment el projecte.

Seguretat

La reforma, a càrrec de la Generalitat, té com a objectiu la millora de la seguretat. Entre altres obres, el projecte inclou tres rotondes grans i una altra de dimensions més reduïdes. Estaran situades precisament als dos extrems del tram i també a l’accés del nucli de Serinyà. D’altra banda, s’eixamplarà la calçada a l’altura del nucli de Fares per poder fer carrils d’acceleració i desacceleració, i en diversos punts s’instal·larà una barrera metàl·lica entre els dos sentits de la marxa.

La variant de Banyoles

Els treballs en el tram Serinyà-Besalú coincidiran en el temps, en part, amb les del tram Cornellà del Terri-Serinyà (la variant de Banyoles), que la Generalitat ja ha posat a licitació per 15 milions d’euros. Previsiblement, durant un temps hi haurà afectacions de trànsit en els aproximadament 13 km que sumen els dos trams.

Sense ‘autovia’

Inicialment, la C-66 entre Cornellà i Besalú s’havia de desdoblar, però la manca de recursos de la Generalitat va obligar a buscar l’alternativa de la reforma. Des del territori, però, s’ha demanat al govern que no oblidin que l’ideal és l’autovia. En aquest sentit s’han manifestat oficialment l’Ajuntament de Banyoles i el Consell de la Garrotxa, així com els alcaldes de Serinyà i Sant Ferriol i l’anterior alcalde d’Olot.

LA XIFRA

6,1
milions d’euros
és el pressupost d’aquestes obres, a càrrec de la Generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona