Infraestructures i serveis

La plaça de braus es desmantella a Santa Cristina

L’enderroc de l’edificació, que feia anys que estava en desús i servia de magatzem a cel obert de la brigada, permetrà millorar l’accés a la nau polivalent annexa, que farà servir la colla dels Minyons

Les tasques d’enderroc de l’antiga plaça de braus de Santa Cristina d’Aro, a la zona esportiva municipal, s’ha completat aquesta setmana. La instal·lació feia anys que havia perdut la finalitat original, i s’aprofitava com a magatzem precari i a cel obert de la brigada municipal d’obres i via pública.

Un cop habilitada una nau per a materials, estris i maquinària, a l’altre extrem del nucli urbà, el municipi ha optat per derruir les graderies. Només s’ha conservat la paret adossada a la nau annexa, on ara habilitaran tancaments i completaran el mur perquè a l’espai pugui assajar la colla castellera local dels Minyons de Santa Cristina.

La plaça de braus es va inaugurar l’any 1968. I es va construir aprofitant la demolició de la vella plaça de toros de Vic. Formava part d’un ampli complex festiu anomenat El Cortijo del Toro, que també aplegava pati andalús de flamenc, pista de tennis, frontó, piscina i camp de minigolf. Els promotors del complex van ser Matilde Riera de Leyva i Manuel Pareras, que van adquirir l’antiga plaça de Vic amb la idea d’aprofitar gran part dels materials i traslladar-los a Santa Cristina.

L’exmatador de toros i actor Pedro Basauri (1893-1973), més conegut com a Pedrucho, va ser l’encarregat de regentar-lo amb la col·laboració d’El Sorral i Andrés Noya, que van utilitzar la plaça com a extensió de l’escola taurina que tenien a Barcelona. La plaça de Santa Cristina servia per oferir lliçons pràctiques de toreig als alumnes de l’escola de Barcelona, on Pedrucho impartia lliçons tècniques sobre l’art de torejar. Unes lliçons pràctiques que servien de festivals i capeas amb públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona