Infraestructures i serveis

El quadripartit aposta per no variar el projecte del nou pavelló de Figueres

El govern manté els terminis d’edificació, calcula que els treballs començaran el 2020

La línia elèctrica no està encara soterrada, tot i que ja ho hauria d’estar

Els treballs d’edificació del nou pavelló de Figueres, situat a l’Olivar Gran, haurien de començar en la primera meitat de l’any que ve. Aquesta és la previsió amb què treballa l’Ajuntament actual. El govern quadripartit ha descartat finalment adoptar qualsevol altre projecte que no sigui el que ja està validat, malgrat que un dels socis (el PSC) era partidari de reduir costos reduint superfície de joc.

El regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, assegurava ahir que en tres mesos es compta superar “els temes burocràtics” que han impedit soterrar la línia. Els treballs del pavelló van començar a l’abril però es va fer poc més que preparar el terreny. A hores d’ara, ja amb un nou govern, la línia que s’ha de soterrar encara està per soterrar. Amiel assegura que aquesta qüestió no endarrerirà el projecte. De fet, l’alcaldessa, Agnès Lladó, així ho va confirmar durant la presentació del pla d’actuació municipal abans-d’ahir. “Les obres del pavelló van entrar en procés de concurs fa unes tres setmanes”, va anunciar. Les obres, segons va explicar, es podran començar el 2020 i, “com que el termini d’execució és de 18 mesos, s’estarà aixecant durant el 2021”. Aquesta era la previsió i sembla que no es canviarà res.

Figueres, doncs, tindrà el pavelló amb tres pistes transversals per a l’entrenament en aquest mandat, i no el d’una sola com es proposava. El vicealcalde justificava abans-d’ahir en el mateix acte que la previsió en la rebaixa de la licitació els havia fet canviar d’opinió. Es parlava que entre el preu pressupostat i el preu real hi hauria una diferència d’entre un 15 i un 20%. “Vam pensar, per tant, que no valia la pena demorar-ho més”, va afirmar Casellas.

Ahir mateix, el regidor d’Esports, César Barrenechea, desvelava que es preveu una partida de 2.300.000 euros per a aquest any i confirmava la previsió. “Les obres es poden acabar el 2021 i el 2022 es podria inaugurar. Res fa pensar que sigui d’altra manera”, deia Barrenechea. El regidor d’Esports ha reivindicat la instal·lació per a diverses modalitats esportives. “S’hi podrà fer gimnàstica rítmica, vòlei, tennis de taula, i no només bàsquet. Hem de pensar en totes les entitats”, va assenyalar Barrenechea, que està molt confiat que aquest sigui el mandat del pavelló.

LA XIFRA

5,8
milions d’euros
és el cost pressupostat del nou pavelló d’esports de l’Olivar Gran de Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona