Infraestructures i serveis

Les obres de pavimentació i millora del Palau dels Comtes comencen demà

La proposta descrita en el projecte busca un canvi de paviment que s’adequi a la rellevància de l’edifici

Els treballs s’allargaran uns cinc mesos

Dilluns, començaran els treballs de pavimentació del pati del Palau dels Comtes (o claustre del convent de Sant Domènec), un projecte que busca l’adequació de l’espai a la rellevància de l’edifici que l’envolta. Actualment, és el punt de trobada de diverses dependències municipals, entre què l’ajuntament de Castelló d’Empúries, el casal i la sala municipal i està situat en un lloc neuràlgic del poble.

Durant el temps que durin les obres, uns cinc mesos aproximadament, l’accés al claustre restarà tancat a tota classe de vehicles. A partir del demà dilluns, per estacionar caldrà fer ús d’altres zones habilitades al municipi, com per exemple la plaça de la Moneda o la plaça Francesc Macià.

Els treballs s’han adjudicat a Rubau Tarrés SAU per un preu de 301.821 euros, una xifra prou inferior al 380.448 euros que era el preu de sortida del concurs. El contracte amb l’empresa adjudicatària es va formalitzar el dia 20 del mes de gener, 21 dies després de l’adjudicació del contracte. Inicialment, van presentar-se al concurs fins a set empreses. Finalment, només va quedar Xavier Alsina SA i Rubau Tarrés SAU. Les altres es va considera que no havien demostrat la solvència tècnica per fer els treballs

Ara mateix, el paviment que hi ha a la plaça és de formigó, amb múltiples pedaços que descobreix que han estat executat en diverses èpoques. A la part central, hi ha l’escut municipal, un castell referit al nom de la vila i al·lusiu també al Palau del Comtes d’Empúries.

Sota les galeries del claustre es rebaixarà el formigó i s’hi faran passar les instal·lacions d’aigua i llum. Es col·locarà pedra de Sant Vicenç, buixardada tallada tipus llosa romana amb unes mides desiguals, igual a l’existent al centre històric de la vila. L’ala que falta del claustre es remarcarà pavimentada igual que la resta i marcant amb pedra de Figueres el lloc on haurien estat situats els pilars. El centre del claustre es rebaixarà, s’hi faran passar les instal·lacions de pluvials, d’electricitat per a previsió de llum i el reg automàtic i es desplaçarà el punt de càrrega per a cotxes elèctrics.

La pavimentació es farà amb peces de ceràmica rectangular col·locades en forma d’espiga. Al mig de la plaça, tal com hi ha ara, se situarà l’escut de la vila de Castelló, però fet amb acer patinable dins un rombe de pedra. A les quatre cantonades de la plaça està previst ubicar-hi plantes arbustives.

LA XIFRA

301.821
euros
és el cost dels treballs d’adequació i millora del paviment que executarà Rubau Tarrés SAU.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Llum verd al nou pla urbanístic d’Aiguaviva

AIGUAVIVA

L’afectació del peatge de la C-32, a estudi

Mataró

Manifest d’oposició a l’aeròdrom de l’Escala

L’ESCALA
Taula de treball per parlar de la línia de 400 kV

Taula de treball per parlar de la línia de 400 kV

RIUDARENES

Sacsejada perquè el vial Sant Jordi d’Olot torni a ser carrer

Olot

Al ple de Maià, també li tomben la moció antimonàrquica

Maià de Montcal

Una mica més d’un any de mobilització

Olot

Un piló a l’exterior de l’escola de Cornellà

Cornellà del Terri
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Arriba el pic de calor amb ruixats de tarda

Barcelona