Infraestructures i serveis

El trànsit a l’àrea metropolitana baixa a la meitat

Els desplaçaments assoleixen mínims històrics

A l’AP-7 i l’A-2 el descens no és tan pronunciat per les mercaderies

El volum de trànsit a les principals vies catalanes s’ha anat reduint des de divendres passat, quan es va fer efectiu el decret de tancament de tots els centres educatius. En el cas dels accessos a l’àrea metropolitana de Barcelona, tant d’entrada com de sortida, els descensos estan per sobre de la meitat de circulació respecte a la setmana anterior, una situació mai vista. Només el 21 de desembre del 2018, coincidint amb la celebració del consell de ministres a Barcelona, hi va haver un volum de circulació semblant a causa dels talls de carretera que es van fer simultàniament a molts punts.

Segons les dades del Servei Català de Trànsit, el descens en la circulació es va accentuar durant el cap de setmana, sobretot diumenge, quan pels accessos a Barcelona entre mitjanit i les dues del migdia hi van passar 77.067 vehicles, un 73,3% menys. Dilluns, tot i el repunt per la tornada a la feina dels que havien de treballar, la circulació era un 42,2% inferior respecte al dilluns anterior i va anar disminuint fins ahir, quan la davallada fins a les dues del migdia era del 52,7%. Les previsions són que encara continuï el descens, que es podria accentuar si s’acabés decretant un confinament obligatori que només deixés circular els treballadors de serveis essencials. El fet que la davallada del nombre d’usuaris del transport públic sigui més accentuada, entre un 70% i un 95%, podria ser perquè alguns treballadors haurien optat pel vehicle privat per evitar la proximitat amb altres viatgers.

Pel que fa a eixos viaris com l’AP-7 i l’A-2, els descensos del volum de circulació no són tan destacats en part perquè es manté el trànsit de mercaderies. On sí que es nota molt la caiguda, amb percentatges del 75%, és al túnel del Cadí i al de Vielha.

LA DATA

15-3-2020
Diumenge
es va assolir el mínim històric als accessos a l’àrea metropolitana, amb un 73,3% menys de vehicles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona