Infraestructures i serveis

Puigneró anuncia que totes les comarques catalanes tindran fibra òptica aquest estiu

Durant els primes dies de la pandèmia el tràfic a internet va créixer un 80% de mitjana, amb puntes del 300%

La Generalitat ha impulsat el teletreball durant la crisi i ha arribat a distribuir 150 ordinadors a funcionaris perquè poguessin treballar a casa

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha anunciat aquest dimecres que totes les comarques catalanes estaran connectades amb fibra òptica aquest estiu. Puigneró ho ha dit al debat monogràfic del Parlament sobre la gestió que ha fet el govern de la crisi de la Covid-19.

En la seva intervenció, el conseller ha afirmat que una de les accions que s’han tirat endavant des del seu departament ha estat, precisament, accelerar aquest pla d’implantació de la fibra òptica, amb l’objectiu d’evitar el col·lapse d’internet. En aquest sentit, Puigneró ha assegurat que durant els primers dies de la pandèmia el tràfic a la xarxa va augmentar un 80% de mitjana, amb puntes del 300%.

Puigneró ha assegurat que el seu departament ha treballat “intensament” perquè les xarxes del país “aguantessin” i perquè no s’aturessin ni la Generalitat ni l’economia del país.

És aquí on s’engloba aquesta acceleració de la instal·lació de les xarxes de fibra òptica “a les capitals de comarca”, amb la idea que el 2023 arribi a tots els pobles de més de 50 habitants.

Segons ha explicat, els primers dies de la pandèmia molta gent es va “polir” els paquets de dades de les seves companyies i la Generalitat hi va parlar, ha afirmat, per evitar que ningú es quedés sense internet ni que rebés “una factura de les que fan por”.

Pel que fa a la Generalitat, Puigneró ha explicat que la pandèmia ha servit per donar un impuls al teletreball, que el seu departament ja preparava i ja havia implantat en tres departaments més. Ha admès, però, que estendre’ls a la resta ha estat “un repte”. Per donar una idea de la mesura de l’esforç que ha calgut fer, ha explicat que s’han distribuït 150 ordinadors portàtils cada dia a funcionaris de la Generalitat perquè poguessin treballar des de casa.

El responsable de les Polítiques Digitals de la Generalitat ha destacat també que el seu departament ha treballat per garantir la continuïtat del Mobile World Congress a Barcelona, després que s’hagués de suspendre l’edició d’aquest any per la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona