Infraestructures i serveis

Acord per projectar la variant de Celrà

La C-66 passaria pel polígon industrial

Ajuntament i Generalitat acorden començar la redacció del projecte

L’Ajuntament de Celrà i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han acordat la redacció del projecte de variant de la carretera C-66 al pas per aquest municipi. El projecte convertiria el vial que passa pel mig del polígon industrial en la nova C-66, mentre que l’actual traçat de la carretera de Palamós, que passa pel mig del municipi, es convertiria en un carrer del poble.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va explicar que “el procés no serà ràpid” però es va mostrar satisfet perquè “finalment s’ha desencallat un tema molt reivindicat al municipi”. El projecte suposaria que l’actual carretera passi a ser de titularitat municipal i permetria a l’Ajuntament convertir-la en una avinguda amb “un ús òptim de la població i els comerços de Celrà”, hi va afegir l’alcalde. L’acord entre el consistori i el Departament de Territori preveu que el projecte executiu estigui enllestit com a molt tard el setembre del 2021. Ara, les dues parts es tornaran a trobar per estudiar el finançament d’aquesta reforma, que podria costar uns 3,3 milions d’euros.

Uns 25.000 vehicles

La carretera C-66 és la via que uneix Besalú i Palafrugell. El 2018 un pla de seguretat viària de Celrà recollia que uns 25.000 automòbils circulaven de mitjana per la C-66 al pas pel poble. Aquests últims anys l’Ajuntament havia anat implantant mesures per reduir l’accidentalitat que aquest important trànsit comportava a la carretera de Palamós: límit de 40 km/h, senyals verticals al llarg del recorregut i nova distribució de la calçada amb la creació de places d’aparcament.

L’objectiu d’aquestes mesures era precisament incitar els conductors a desviar-se pel polígon industrial per disminuir el trànsit a la travessera urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona