Infraestructures i serveis

El ‘retorn’ del ramal de la Selva activa No a la MAT

Els plans d’Endesa de fer la subestació de Riudarenes alerten les entitats opositores

La plataforma No a la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) de la Selva s’ha activat en alerta pels plans d’Endesa de construir una subestació a Riudarenes (que faciliti el futur ramal selvatà de la MAT). No a la MAT va fer ahir una assemblea oberta a Santa Coloma de Farners en què va exposar la situació i la seva estratègia.

Un dels portaveus de No a la MAT, Marc Vilahur, és partidari d’unir esforços. “Hem de fer un front comú transversal per tal que es derogui definitivament el projecte”.

Una setantena de persones van participar ahir a la plaça Farners en l’assemblea convocada per l’entitat. Hi havia, entre altres, representants polítics de municipis de la comarca. Per Vilahur, “la situació és urgent i ens hem de mobilitzar”. El nou govern espanyol no s’ha pronunciat sobre el projecte, tot i que el Congrés dels Diputats va aprovar el 5 d’octubre del 2016 una proposició no de llei per paralitzar i derogar la infraestructura, amb l’aval del PSOE i els comuns, entre altres formacions.

Sol·licitud de llicència

L’Ajuntament de Riudarenes va rebre al mes de novembre la sol·licitud d’Endesa per construir la subestació elèctrica, que es faria al costat de la subestació d’Adif i hauria de convertir els 400 kV de tensió que hi portarà la MAT. Endesa preveu invertir 82 milions a la demarcació del 2021 al 2023.

El consistori de Riudarenes ha demanat un informe a una altra administració per saber si la subestació podria funcionar sense el ramal de la MAT, que hauria de ser construït entre Riudarenes i Santa Coloma de Farners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona