Infraestructures i serveis

El Prat perd un 83,5% dels passatgers

Les dades del setembre mostren també una reducció d’un 67,3% dels vols

Els aeroports catalans continuen sense aixecar el vol a causa de la crisi sanitària. Les caigudes són massives si comparem les dades del setembre amb les del mateix mes de l’any passat. L’aeroport del Prat va tancar el setembre amb 844.414 viatgers, un 83,5% menys que en el mateix mes de l’any passat, mentre que pel que fa a operacions ha experimentat una caiguda del 67,3%, fins a 10.497 operacions. El tràfic de mercaderies també ha caigut però de manera menys acusada. Al setembre es van transportar 9.856 tones, un 38,1% menys que en el mateix mes de l’any passat. Les xifres del setembre representen una caiguda que ha frenat la recuperació que s’havia començat a notar durant els mesos de juliol i agost. Així, l’agost va sumar 1.110.578 passatgers, un 79,5% menys que en el mateix mes de l’any passat; el mes de juliol n’havien estat 872.924, mentre que al juny no es va arribar als 150.000 viatgers.

Les dades acumulades durant els primers nou mesos de l’any indiquen una caiguda del nombre total de passatgers d’un 72,6%. Entre el gener i el setembre van passar per l’aeroport de Barcelona 11.144.142 viatgers. La reducció del nombre d’operacions en aquest període ha estat d’un 61,6% respecte als primers nou mesos del 2019. S’hi han fet un total de 101.223 operacions, mentre que la càrrega transportada aquest any fins a final de setembre ha sumat 82.714 tones, un 35,4% menys que l’any passat.

Tendència a la baixa també a Girona i Reus

L’aeroport de Girona va registrar al setembre 8.603 passatgers, un 96,7% menys que en el mateix mes del 2019, el que representa una caiguda respecte als mesos anteriors, ja que a l’agost van ser 37.565 viatgers, uns 2.000 més que al juliol. En el cas de Reus, les xifres de passatgers també van anar de baixa al setembre, quan es van sumar 4.774 passatgers, un 97% menys que l’any passat, mentre que a l’agost van ser 9.680 i al juliol havien estat 14.513. Pel que fa a aeroports on majoritàriament no hi ha vols comercials, l’aeròdrom de Sabadell se situa en el segon lloc del rànquing estatal amb 4.407 operacions al setembre, només un 1,5% menys que l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona