Infraestructures i serveis

Cap empresa aspira a fer les obres del nou pavelló d’esports de Figueres

El termini de presentació d’ofertes es va tancar abans-d’ahir sense cap petició

El govern vol evitar reiniciar el procés, però el retard està assegurat

El període de presentació d’ofertes per assumir les obres del nou pavelló d’esports de l’Olivar Gran a Figueres va tancar-se abans d’ahir sense que cap empresa ni tampoc cap unió temporal d’empreses hagués presentat una proposta per fer-ho. Aquesta contrarietat endarrerirà els terminis previstos, tot i que, segons fonts autoritzades del govern, s’evitarà haver de reiniciar el procés, situació que faria ajornar almenys sis mesos l’inici de les obres.

Si no hagués sorgit aquest imprevist, l’inici de les obres hauria estat possible –sense cap més entrebanc– abans de final d’any. Es preveu que els treballs s’allarguin durant almenys un any i quatre mesos, és a dir, al voltant de l’any 2022. En una reunió d’urgència es va sospesar la situació i es va posar sobre la taula intentar l’adjudicació a través d’un procediment negociat sense publicitat, una opció que facilitaria, segons fonts del govern consultades, evitar el reinici del procés. A primer cop d’ull, aquest imprevist pot fer endarrerir quatre o cinc mesos el procés i la finalització dels treballs podria acostar-se al final del mandat.

Han estat quatre les empreses que s’han interessat per assumir els treballs, però, segons sembla, han estat els costos, que les empreses han considerat desmesurats, el que ha frenat les constructores. El procés de licitació del concurs va iniciar-se en l’anterior mandat i diverses dificultats l’han anat endarrerint.

El valor estimat de les obres és de 5.807.942 euros. Al llarg del procés diverses empreses que es van interessar per fer les obres van fer més d’una dotzena de consultes per solucionar dubtes. Els treballs d’adequació de l’espai on s’ha d’aixecar el pavelló es van iniciar l’abril del 2019. Un any i mig més tard, el pavelló està encara per començar.

El que ha de ser el tercer pavelló de la ciutat –els altres son el Rafel Mora i el poliesportiu Roser Llop– està concebut com un pavelló per a esportistes. La instal·lació esportiva coberta de l’Olivar Gran de Figueres s’ha dissenyat perquè esdevingui un equipament de ciutat amb vocació de complementarietat, ja que el plantejament bàsic del projecte és un pavelló clarament dirigit a allotjar esportistes i deixa en un segon terme unes graderies destinades a rebre espectadors.

LA XIFRA

5,8
milions d’euros
és el cost previst del nou pavelló de l’Olivar Gran a Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona