Infraestructures i serveis

L’aeroport perd en un any un 91% de passatgers

El mes passat només va tenir 3.497 usuaris mentre que les mercaderies continuen creixent

Actualment només es preveuen setze rutes per a la pròxima temporada d’estiu des de Girona

L’aeroport Girona-Costa Brava continua perdent passatgers i ja són un 91% menys respecte als mateixos deu mesos de l’any passat –de gener a octubre–. L’impacte de la pandèmia i de les restriccions als països europeus han afectat les companyies aèries, que s’han vist obligades a cancel·lar molts vols.

Segons les últimes dades d’Aena, aquest octubre la infraestructura de Vilobí només ha tingut 3.497 usuaris, un 98,25% menys dels que va tenir l’octubre del 2019. Pel que fa a l’acumulat de l’any, fins ara són 170.174 els passatgers que han fet servir l’aeroport, un 91% menys que l’any passat.

El nombre d’operacions també cau, tot i que en menor mesura, ja que s’han registrat un 36,45% menys d’aterratges i enlairaments que ara fa un any. D’altra banda, el vols de mercaderies, que continuen pujant. De fet, és l’únic aeroport estatal que ha crescut durant tot aquest 2020 amb el transport de mercaderies, amb un 336,9%, d’increment, amb un total de 297.689 quilograms.

Tot i que la temporada d’hivern està pràcticament anul·lada, les aerolínies han començat a preparar la pròxima temporada d’estiu, i ahir mateix Jet2 anunciava una nova ruta entre Girona i la ciutat britànica de Bristol per a l’estiu que ve. Amb aquest anunci, ja són nou les rutes que la companyia britànica té previst oferir des de Girona l’estiu del 2021. Concretament, i a banda de Bristol, també amb els aeroports britànics de Birmingham, East Midlands, Edimburg, Glasgow, Leeds, Londres-Stansted, Manchester i Newcastle. Així mateix, la irlandesa Ryanair preveu oferir a partir del març vols entre Girona i Pisa (Itàlia), Cork (Irlanda), Londres –als aeroports de Luton i al de London Southern– i a Bournemouth. I a l’aeroport de Weeze-Dusseldorf (Alemanya). La belga TUIfly també preveu volar a Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona