Infraestructures i serveis

Infraestructures

Les obres de la Sagrera tallen rodalies entre el Clot i Badalona

Els trens de la línia R1 de rodalies de Renfe no circulen des d’ahir entre el Clot i Badalona com a conseqüència de les obres que es realitzen perquè els combois puguin circular per la futura estació de la Sagrera. La interrupció s’allargarà fins dimarts, quan per primera vegada travessaran la nova infraestructura ferroviària. El gestor públic Adif Alta Velocitat va iniciar ahir la darrera fase de les obres per al trasllat de les vies de la línia R1 (l’Hospitalet-Barcelona-Mataró-Maçanet) a l’interior de l’estructura de la futura estació de la Sagrera. El traçat nou de la línia té una longitud d’1,98 quilòmetres, des del triangle ferroviari existent a l’entorn del Besòs, a l’altura de la Via Trajana de Barcelona, fins a la boca del túnel que dona accés a l’estació de Barcelona Clot-Aragó. A l’interior de l’estructura de la futura estació s’ha acabat el muntatge de la via sobre una placa de formigó i s’han construït les quatre destinades a aquesta línia.

Adif preveu excavar 1.051 metres cúbics de terres, instal·lar 432 metres de carril i 350 metres de catenària, a més de 600 metres cúbics de balast, el llit de pedres que esmorteeix l’efecte de les càrregues dels trens. Renfe aconsella als passatgers que vulguin viatjar de Badalona a Barcelona i l’Hospitalet que ho facin amb metro i amb la línia de bus B7, que enllaça amb el tramvia a Sant Adrià de Besòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona