Infraestructures i serveis

Milloren el piló d’amarrar situat a la Riba, a l’Escala

Es tracta d’una estructura històrica que es va construir l’any 1784

Aquesta setmana passada es van iniciar els treballs de consolidació d’un dels dos pilons d’amarrar que hi ha a la façana marítima urbana del nucli de l’Escala, entre la Riba i la Punta. Aquesta estructura històrica està en risc pel debilitament provocat pels efectes dels temporals i ha necessitat una millora per evitar que s’ensorrés.

La roca on s’assenta aquest piló és just a la zona on antigament hi havia hagut un forat per fer-lo servir com a lavabo públic que desguassava directament al mar, quan a la zona de la Platja hi havia el port del municipi. Ara aquest forat s’ha anat engrandint per sota.

Els darrers anys també s’ha anat detectant un deteriorament progressiu del rejuntat entre les pedres que componen el piló. Per això, s’ha decidit fer-hi una actuació d’urgència de manera preventiva per tal de minimitzar qualsevol risc que pugui afectar aquesta estructura tan identificativa del nucli antic de l’Escala.

Es vol reforçar la base i es rejuntaran de nou les pedres que formen el piló allà on sigui necessari. Es preveu que aquesta actuació es pugui completar la setmana vinent, si les condicions meteorològiques ho permeten.

Entre la Riba i la Punta hi ha dos pilons d’amarrar. Van ser construïts el 1784 per encàrrec de l’alcalde Josep Maranges de Marimon a fi que hi amarressin els grans vaixells de cabotatge que en aquells moments utilitzaven l’antic port de l’Escala. De fet, n’hi havia uns quants repartits pel litoral de l’Escala, però només se’n conserven aquests dos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona