Infraestructures

Els Serrans repleguen signatures perquè arreglen una carretera

La reivindicació data de fa més de 140 anys i encara ara està per senyalitzar i condicionar.

Durant aquestes setmanes de juliol, diversos pobles de la comarca dels serrans, han encetat una activitat reivindicativa consistent a la replega de signatures perquè la Generalitat Valenciana arregle el camí asfaltat existent entre les Alcubles, Andilla, Oset i Villar, que es troba en unes condicions ben poc segures per al trànsit rodat.

Es tracta d'un traçat que se sol·licita la seua consolidació des de 1873 i que fa possible la comunicació de les localitats esmentades amb un considerable estalvi de quilòmetres en cas que haja de circular-se per llocs alternatius.

Hi ha documents reivindicatius des de l'any 1918 i des que roda la democràcia, periòdicament s'hi sol·licita cada quatre anys, sense que pel moment s'haja rebut cap resposta, excepció feta de l'apanyo del clots immensos que de tant en tan s'originen degut al pas de camions de gran tonatge.

Aquest camí rural asfaltat suporta diàriament un intens trànsit de vehicles, tractors i camions que han desgastat la darrera capa de paviment dipositada a principis dels anys 90.

Ara, diverses associacions ciutadanes de la comarca, han tornat a retreure el tema i pense concloure aquesta campanya del mes de juliol, amb una romeria cívica a l'encreuament de l'esmentat traçat entre Alcubles, Andilla i Villar, el proper dissabte 31 de juliol a les 20 hores.

Un alcalde antic

E.C.

Mentre les associacions replegaven signatures, l'alcalde d'Andilla, conegut com a un personatge singular d'entre els primers muníceps de la comarca, se li va ocórrer prohibir la replegada de signatures al Centre Cultural d'Oset, llogaret que es troba sota els seus designis. Una actitud que denota la manca de sensibilitat ciutadana i cívica i que posa de manifest el llautó existent sota la primera capa de pàtina democràtica d'aquesta regidor en cap.

El Centre d'Estudis de la Serrania, ha hagut de fer-li front a aquesta dèria autoritària, mitjançant un escrit en el qual li fa un advertiment dels articles de la Constitució que conculca amb aquesta actitud, dels seus corresponent articles existents a l'Estatut d'Autonomia i de les directives europees relacionades amb la participació. La comarca encara viu episodis que recorden, massa sovint, antigues manies i formes antiquades de procedir de segons quins personatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona