Infraestructures i serveis

FGC fa el seu primer pressupost participatiu

Els treballadors han elaborat les propostes que a partir de demà tots els ciutadans que vulguin podran votar

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) enceta aquest any una experiència de pressupost participatiu que implica en la presa de decisions el personal de l’empresa i que s’obre a tota la població. A partir de dilluns, tothom que ho vulgui podrà votar quines són les propostes fetes pels treballadors de FGC que els semblen que són més interessants per formar part del pressupost d’aquest any. Es tracta d’un projecte pioner en l’àmbit de les empreses públiques de la Generalitat. FGC ha posat a disposició del procés participatiu una partida de 300.000 euros per dedicar-la a l’execució de les propostes que surtin escollides en els pressupostos participatius. D’aquesta partida, 80.000 euros es destinaran a projectes que afectin l’organització i el funcionament intern de FGC, amb una incidència directa en el personal. La resta, 220.000 euros, aniran dedicats a executar propostes del servei que tinguin una incidència directa en la ciutadania. D’aquesta manera, es vol millorar el serveis que s’ofereix als ciutadans i també millorar l’organització interna de la companyia.

Les persones que treballen a l’empresa han estat les encarregades de proposar actuacions i inversions a realitzar tant en l’àmbit intern com en les instal·lacions i els serveis de FGC al territori en un procés que es va encetar el mes d’abril i que es va cloure amb un centenar de propostes presentades. Durant el maig, una comissió tècnica ha validat les propostes presentades per assegurar que complien els criteris. A partir de demà seran els usuaris dels serveis de FGC i la ciutadania en general els que podran votar entre les propostes presentades que han passat el cribratge de la comissió tècnica. Es podrà fer a través del portal de participació ciutadana de la Generalitat. Hi podran participar totes les persones majors de 16 anys, tant els treballadors de FGC com la resta dels ciutadans. Cada persona podrà votar un total de tres propostes. El mes vinent es tancarà el procés i es donaran a conèixer els resultats i els projectes guanyadors que s’incorporaran al pressupost de FGC per ser executats al llarg de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona