Infraestructures i serveis

Ecologistes en Acció reclama que no es prorrogui la vida útil de la nuclear d’Ascó

L’entitat rebutja que la construcció de nous magatzems de residus avali la continuïtat d’unes plantes “obsoletes”

Ecologistes en Acció rebutja l’informe favorable del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) per prorrogar la llicència d’activitat de les dues unitats de la central nuclear d’Ascó. L’entitat s’ha unit a la petició del Moviment ibèric Antinuclear perquè el Ministeri per a la Transició Ecològica no allargui l’activitat de les plantes fins a 2030 i 2031.

Ecologistes assenyala que la saturació de les piscines d’Ascó, i també de la nuclear de Vandellòs, són “una prova clara” que els reactors “han acabat la vida activa per la qual es van dissenyar”.

L’entitat defensa la construcció de magatzems temporals de residus perquè es necessitaran per al desmantellament però rebutja que, fer-los, garanteixi la continuïtat de les unitats nuclears.

L’entitat ecologista denuncia que les centrals nuclears d’Ascó i la de Vandellòs són les que més incidències acumulen anualment. Concretament, Ascó n’ha notificat sis enguany i l’entitat alerta que no té les condicions perquè s’allargui la seva vida activa. “Resulta contradictori que un Ministeri que s’anomena per la transició ecològica prorrogui la vida d’unes instal·lacions envellides i problemàtiques que formen part del passat energètic, un passat que ens deixarà una herència de milers de tones de residus radioactius”, retreuen en un comunicat.

No convencen tampoc les millores que reclama el CSN perquè “són mesures postaccident de Fukushima que ja haurien d’estar fetes” i dubten que, en un moment en què les grans empreses nuclears es queixen de la seva rendibilitat, estiguin disposades a fer-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona